Ziare.com

Secretele Universului, dezvaluite de cel mai puternic calculator din lume?

Joi, 10 Februarie 2011, ora 16:09

   

Secretele Universului, dezvaluite de cel mai puternic calculator din lume?
Am putea afla cum sa producem masini electrice mai bune, sa intelegem schimbarile climatice si chiar sa dezvaluim secretele ascunse ale cosmosului. Oamenii de stiinta vor folosi un super-calculator creat de cei de la IBM pentru a raspunde la cateva intrebari esentiale care ii preocupa de mult timp.

Acest calculator se numeste Mira si va functiona in SUA, la Argonne National Laboratory, incepand cu anul viitor. El va fi de doua ori mai rapid decat cel mai performant calculator din acest moment, informeaza revista Popular Science.

Daca fiecare persoana din SUA ar face un calcul in fiecare secunda, va fi nevoie de aproape un an pentru a efectua la fel de multe calcule realizate de Mira intr-o secunda. Este un exemplu care arata cel mai bine puterea acestui super-calculator.

El poate rezolva probleme care pana acum au ramas un mister. Super-calculatoarele din prezent pot rezolva asemenea probleme foarte grele in doi ani, fata de un interval de timp de doar doua minute necesar viitorului super-calculator.

El este alcatuit din nu mai putin de 750.000 de procesoare. Printre altele, Mira ar putea raspunde la intrebari legate de evolutia Universului si va afectua simulari de o complexitate foarte mare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4215 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

se cauta ciobani!

mergi dragutzule si poate ai noroc sa te "afectueze"...

 

Irosire de timp si resurse!

Secretele Universului au fost dezvaluite de mult. In Biblie. Ba nu, in Coran...

 

Ai mai avansat putin

Da ai dreptate secretele Universului-creatia lui DUMNEZEU-au fost dezvaluite de BIBLIE.
Coranul a aparut la peste 700 de ani fata de vechiul Testament,si la peste cateva mii de ani fata de Vechiul Testament.
Coranul doar a copiat (chiar si o simpla traducere poate fi o forma particulara de vorbire,spun lexicologii)unele din textele din V.T si N.T le-a dat alte interpretari,le-a prelucrat in limba araba,unele texte le-amodificat,introducand noi versete,prezentandu-l in mod gresit ca o noua religie,si cu un nou intemeietor de religie,care insa s-a indepartat de original,adica de BIBLIE.
Prezentul calculator precum si alte calculatoare care au fost concepute special pentru studiul BIBLIEI au la dispozitie produse software precum the Word,BIBLE Show, iar pentru avansati Theo Note,e Sward,Theophilos.
In limba romana exista RoBible 3;1.

Partial de acord, insa

nu conteaza cine a copiat de la cine - originalul are erori fundamentale.

Sectantului iheu (tr2006)si sectei sale

Profetul tau de la iheu americanul Kurt Vonnegut face erori fundamentale,cu mari defecte in gandire dar si in constructia lui.
V-a spalat pe creier,renunta la el,altfel ramai in intuneric.

@cititor: Profetul tau de la iheu americanul Kurt Vonnegut...

Copile, "Age of Reason", iluminismul, revolutia stiintifica - toate astea ne-au scos din intuneric, KV este un graunte de nisip "in the big picture", nu un profet. Lumea reala nu lucreaza cu profeti, ci cu fuiinte umane care invata, gindesc, gresesc si uneori au succes.

Din pacate revolutia stiintifica nu ne-a scos pe toti din intuneric, mai sint "cititori" care stau in pestera, vad niste umbre deformate pe zid si isi inchipuie ca un foc palid pilpiind innauntru e tot ce poate fi. Iesi din pestera, copile, iesi la lumina soarelui.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor