Sfarsitul lumii in septembrie? Anunt de ultima ora de la NASA

Marti, 09 Iunie 2015, ora 12:44
37002 citiri
Sfarsitul lumii in septembrie? Anunt de ultima ora de la NASA
Foto: NASA

Un asteroid urmeaza sa intre in coliziune cu Pamantul si este suficient de mare pentru a provoca sfarsitul omenirii. Aceasta afirmatie radicala apartine unei comunitati online de teoreticieni biblici, care sustine ca sfarsitul lumii pe care o cunoastem o sa aiba loc intre 22 si 28 septembrie in acest an.

In ciuda credibilitatii scazute a acestei teorii, NASA a emis o reactie oficiala, negand ipoteza, arata Daily Mail.

"NASA nu stie despre niciun asteroid sau cometa care este in prezent in curs de coliziune cu Pamantul, asa ca probabilitatea unei coliziuni mari este scazuta", a declarat un purtator de cuvant al NASA.

Mai mult, agentia sustine ca nu exista nicio posibilitate ca in urmatoarele cateva sute de ani vreun obiect mare sa loveasca Pamantul.

Pe de alta parte, teoreticienii biblici sustin ca guvernele lumii sunt constiente de ceea ce se va intampla si considera ca secretul este pastrat pentru a preveni panica in randul oamenilor.

The Inquisitr noteaza ca autoproclamatul profet Efrain Rodriguez a fost cel care a facut initial o predictie in acest sens, dupa ce ar fi primit un mesaj de la Dumnezeu.

Potrivit "profetului", asteroidul va lovi in apropiere de Puerto Rico si va provoca seisme si valuri gigantice. Acest lucru, spune el, va devasta zone precum coasta de est a Americii sau Mexicul.

Ne viziteaza un nou asteroid - Cat de aproape trece si ce dimensiune are

Chiar daca cele mai recente predictii despre un astfel de asteroid sunt nefondate, oamenii de stiinta au avertizat in mai multe randuri asupra faptului ca aceste roci spatiale reprezinta o amenintare pentru Pamant.

Este si cazul profesorului Brian Cox, care a declarat acum cateva luni ca suntem in pericol de a fi loviti de asteroizi si ca nu luam in serios amenintarea.

"Exista un asteroid cu numele nostru pe el si care ne va lovi", a spus el atunci, precizand ca un astfel de obiect a trecut acum cateva luni pe langa planeta noastra si ca, a sustinut profesorul, daca era putin mai aproape, ar fi putut sa ne distruga.

NASA schimba strategia care ne va invata sa ne aparam de asteroizi

Acesta a adaugat ca NASA urmareste 1.400 de asteroizi posibil periculosi. Amenintarea ar fi atat de mare, incat astronautul Ed Lu a descris situatia ca pe o "ruleta cosmica", adaugand ca doar un "noroc chior" a salvat pana acum omenirea de un impact puternic.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#asteroid Pamant septembrie, #sfarsitul lumii septembrie 2015, #NASA asteroid Pamant , #spatiu