Stephen Hawking, contrazis de teoria extraterestrilor cuantici

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 23:23
18601 citiri
Stephen Hawking, contrazis de teoria extraterestrilor cuantici
Foto: free-photo-download.info

Fizicianul Stephen Hawking are o preocupare binecunoscuta pentru cosmologie, calatoria in timp, Univers si viata extraterestra. Documentarele realizate dupa teoriile sale au lansat ipoteze cu o influenta notabila. Apar, insa, si teorii care il contrazic.

Randy D. Allen de la catedra de Biochimie si Biologie Moleculara de la Oklahoma State University, SUA, se intreaba asupra posibilitatii ca viata extrateresara sa fie bazata pe mecanica cuantica, si nu pe chimie, asa cum sustine Hawking, se mentioneaza intr-un articol al Daily Galaxy.

O astfel de existenta extraterestra, sustine cercetatorul, ar putea manipula particule subatomice asa cum celulele din corpul uman manipuleaza compusii chimici. Oamenii exista de mai putin de un million de ani si sunt singura specie de pe Pamant care are cel putin notiuni de baza despre fizica.

Randy Allen subliniaza: "Oamenii au cunostinte rudimentare despre mecanica cuantica. Suntem pe punctul de a construi calculatoare cuantice care promit o putere mult mai mare decat cele din prezent. Este posibil ca, in miliardele de ani care au trecut de la Big Bang, alte organisme sa fi evoluat astfel incat ele sa poata stapani mecanica cuantica".

"Sa presupunem ca pe o alta planeta din Univers au evoluat alte organisme sociale care poseda inteligenta si au un metabolism bazat pe procese chimice, in mod fundamental similare cu noi. Dorinta lor de a explora si a exploata Universul, la fel ca si noi, i-a condus catre dezvoltarea unor calculatoare cuantice.

Astfel, si-au dat seama ca, avand asemenea calculatoare, intreaga lor existenta ar putea fi computerizata. Toate amintirile, experientele de viata si emotiile ar putea fi transferate intr-un 'creier cuantic' colectiv.

Astfel, specia lor ar deveni nemuritoare prin tehnologia pe care o stapanesc. Pentru a realiza acest lucru, nu ar mai avea nevoie de alte mijloace de reproducere sau de energie investita. Ei ar putea sa isi controleze soarta si ar putea avea puterea de a manipula particulele elementare", mai sustine cercetatorul american.

Aceste fiinte cuantice nu ar avea motive sa isi doreasca vreun conflict cu cineva din Univers. Autorul teoriei se intalneste cu Hawking in ideea ca aceste fiinte extraterestre nu ar fi interesate de existenta noastra. Exact asa cum noi ignoram organismele minuscule de pe Pamant.

Pana in anul 2040, oamenii ar putea sa creeze inteligenta artificiala care sa o intreaca pe cea umana. Cel putin asa sustin cei mai mari cercetatori ai vremurilor pe care le traim. Trebuie, insa, ca mai intai sa scapam de amenintarile cu extinctia: impactul cu un asteroid gigantic, epuizarea resurselor naturale sau vreo eruptie masiva a vulcanilor.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Prezentatorul din România recreat de inteligența artificială: ”Aveam o tăietură pe față”. Reacția CNA VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avut de analizat o sesizare privind o emisiune de pe Realitatea Plus în care prezentatorul a fost recreat cu ajutorul inteligenţei artificiale....
#Stephen Hawking, #extraterestri, #mecanica cuantica, #Univers, #inteligenta artificiala, #asteroid, #Randy Allen , #spatiu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
si Ilarie poate sa-i demonstreze oricand ca bate campii pana la istovire acest Hawking ; nu e nevoie de extraterestri ca sa vezi ca esti ca "capu-n traista"