Stephen Hawking: De ce nu a fost nevoie de Dumnezeu pentru Big Bang

Autor: Ana Ilie
Joi, 18 Aprilie 2013, ora 13:44
4515 citiri
Stephen Hawking: De ce nu a fost nevoie de Dumnezeu pentru Big Bang

Universul nostru nu a avut nevoie de interventie divina pentru a se naste, a explicat cosmologul Stephen Hawking unei sali pline-ochi la California Institute of Technology.

Stephen Hawking a inceput evenimentul intitulat "Originea Universului" recitand un mit al creatiei african, dupa care a trecut rapid la marile intrebari ale omenirii, cum ar fi "De ce suntem aici?", scrie NBC.

Fizicianul a aratat ca multi oameni inca mai cauta o solutie divina pentru a contracara teoriile fizicienilor. Dar "Ce facea Dumnezeu inainte de creatia divina? Pregatea iadul pentru cei care pun astfel de intrebari?", a glumit Hawking.

Dupa ce a expus dezbaterea teologica cu privire la modul in care a fost creat Universul, Hawking a trecut in revista explicatiile stiintifice, inclusiv pe cea emisa de Fred Hoyle si Thomas Gold, care sustine ca nu exista sfarsit si nici inceput si ca galaxiile continua sa se formeze continuu din materie creata spontan.

Hawking a declarat ca aceste teorii nu se sustin, mai ales cand sunt analizate imaginile transmise de telescoape si alte instrumente de obsrvatie.

Hawking a ajuns la ideea repetarii momentului Big Bang, amintind ca, in anii '80, impreuna cu fizicianul Roger Penrose, a demonstrat ca Universul nu se poate "expanda" atunci cand este contractat. Asadar, timpul a inceput la momentul singularitatii si, cel mai probabil, a fost un moment unic, care nu s-a mai petrecut.

Varsta Universului, 13,8 miliarde de ani, precum si numarul si maturitatea galaxiilor observate, sustin aceasta teorie.

In opinia lui Hawking, teoria M a lui Richard Feynman este singura idee care explica cu adevarat ce a observat el insusi.

Teoria M spune ca universurile multiple sunt create din nimic, fiind posibile multe istorii si multe stari ale existentei. In doar cateva din aceste stari este posibila viata si in si mai putine poate exista oamenirea.

"Trebuie sa continuam sa plecam in spatiu, pentru viitorul omenirii. Nu cred ca vom supravietui inca o mie de ani fara sa plecam de pe fragila noastra planeta", a incheiat Hawking.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Stephen Hawking origine univers, #Hawking univers Dumnezeu, #Stephen Hawking Big Bang , #spatiu