Teorie de la Harvard: Viata extraterestra se raspandeste ca o epidemie in galaxie

Autor: Ana Ilie
Vineri, 28 August 2015, ora 11:46
11094 citiri
Teorie de la Harvard: Viata extraterestra se raspandeste ca o epidemie in galaxie
Foto: NASA

Viata s-ar fi putut raspandi in galaxia noastra precum un virus care declanseaza o epidemie, sustin cercetatorii care cauta dovezi in sprijinul teroriei numite "panspermia".

Sustinatorii ipotezei cred ca "semintele" vietii, sau cel putin elementele fundamentale necesare vietii, au ajuns pe Pamant de pe o planeta indepartata, scrie TechTimes.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard sugereaza ca, daca in cautarea de viata extraterestra se gasesc planete locuibile, distributia in galaxie a acelor planete poate fi tocmai dovada cautata pentru a confirma teoria panspermiei.

Nu exista insa niciun motiv sa credem ca viata gasita astfel ar semana cu cea de pe Pamant.

Stephen Hawking lanseaza un program pentru descoperirea unei inteligente extraterestre

Henry Lin si Abraham Loeb, cercetatori la Harvard, au intocmit un model al felului in care viata se poate raspandi de la planeta la planeta. Daca viata incepe pe cateva planete si apoi se raspandeste prin spatiu in alte lumi, atunci planetele care au viata pe ele ar trebui sa fie grupate in jurul galaxiei, in regiuni oarecum sferice, separate intre ele de vid.

Un asemenea model este creat de orice mecanism prin care viata este transferata intre planete, fie prin intermediul cometelor care transporta compusi organici, fie prin civilizatii avansate care calatoresc in spatiu, demonstreaza studiul.

In modelul creat de Lin si Loeb, viata de pe o planeta s-ar raspandi in exterior in toate directiile si ar prinde radacini, daca ar gasi o alta planeta locuibila ce orbiteaza o stea invecinata. Rezultatul, in timp, ar fi o serie de oaze de viata imprastiate in galaxie.

Mesajul in limba romana trimis in spatiu - ce ar putea auzi extraterestrii (Audio)

"In teoria noastra, gruparile de planete cu viata pe ele se formeaza, cresc si se intrepatrund, ca bulele intr-o cratita cu apa care fierbe", a explicat Lin.

Daca Pamantul se afla la marginea unei asemenea bule in expansiune, am putea gasi, in cele din urma, lumi purtatoare de viata in spatele nostru, nu in fata noastra.

"Viata se poate raspandi de la o stea-gazda la o stea-gazda intr-un model similar epidemiilor. Intr-un anumit sens, Calea Lactee ar putea fi infectata cu ciorchini de viata", explica si Loeb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#panspermie viata extraterestra, #raspandire viata univers , #spatiu