Ziare.com

Un asteroid va trece pe langa Pamant in 2012

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 19:07

   

Un asteroid va trece pe langa Pamant in 2012
Lumea stiintifica este preocupata de problema unor asteroizi care ar putea lovi Pamantul, insa problema cea mai mare este aceea ca ne-ar putea lovi fara sa il detectam in timp util.

Graficianul Zachary Vabolis a realizat o schita cu asteroizii care vor trece aproape de planeta noastra in viitor, informeaza posci.com.

Graficul arata cand vor trece acesti asteroizi pe langa Pamant si cand vor fi cel mai aproape. Acesta s-a bazat pe informatiile facute publice de NASA si urmareste 17 dintre cele mai amenintatoare astfel de corpuri ceresti, fiecare dintre ele cu un diametru mai mare de 1 kilometru.

Asteroidul care se va apropia cel mai mult de Pamant se numeste 1999 AN10.

Cel mai mare asteroid din acest grafic este cel denumit 433 Eros si se va apropia de noi mult mai devreme, in anul 2012.

Graficul la o rezolutie mai mare poate fi vazut pe pdviz.com.

Citeste mai multe despre asteroid Pamant 2012
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Casa Alba - Plan de Urgenta

- Planurile de urgenta ale SUA in privinta dezastrelor naturale... In acest moment exista 149 de asteroizi care ar putea ajunge pe un curs de coliziune cu planeta noastra. Congresul american a primit o scrisoare in acest sens din partea consilierului pe probleme de stiinta al Casei Albe... NASA recunoaste existenta planetei X... Un urias obiect intunecat ar putea sta la panda in apropierea sistemului nostru solar, aruncand din cand in cand cu comete in directia Terrei:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/10/149-de-asteroizi-periculosi-pentru.html

 

1999 AN10. Acesta va trece la o distanta de un kilometru de noi, insa nu mai devreme de anul 2027.

Eroare, daca ar fi asa, am avea parte de el sigur. Eu am gasit 37 000 km (si asa e foarte aproape). "Minimum possible missing distance"

 

ai dreptate

la 1 km nici ca mai conteaza daca va lovi sau nu. Dezastrul ar fi acelasi.

Dl. profesor Anghel

Daca asteroidul 1999 AN10 va trece la doar 1 KM de suprafata planetei atunci sigur ti-ar pica in cap. Limba si literatura romana si engleza nu se pupa deloc cu legile fizicii,. Poate putina gravitatie sa fie adaugata in desfasurarea actiunii acestui articol. Poate era mai bine sa ne expuneti intriga mai bine.

 

No problem

Trece la mini 37.000 km, cum spunea Sanziana. Si asa cum a remarcat boxyro, daca ar trece la 1km (presupunand prin absurd ca ar reusi sa nu ricoseze din straturile dense ale atmosferei terestre), oricm unda de soc ar rade o bucata din ce e la sol si ar dezintegra asteroidul.
Dar cand se scrie dupa ureche se mai dau si chixuri, nu ? (ALOOOOOO, ZIARE.COM .... S-AUDEE ????)Platforma pentru solutionarea online a litigiilor