Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un misterios obiect din metal, descoperit pe Marte

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 20:10
8973 citiri
Un misterios obiect din metal, descoperit pe Marte
Foto: Gizmodo

Sonda Curiosity a NASA a descoperit un obiect metalic misterios pe o roca de la suprafata planetei Marte. Imaginile au fost capturate de catre un aparat de fotografiat aflat pe Curiosity si dezvaluie o structura bizara pe solul martian.

Pasionatii de stiinta au sugerat ca acest mic obiect, ce se gaseste in mod neobisnuit in mijlocul rocilor, ar putea fi compus din materiale mai putin predispuse eroziunii decat stancile din jurul sau, scrie Zee News.

Structura descoperita ar putea sa masoare doar 0,5 cm sau mai putin, potrivit Universe Today. Aceasta a fost gasita pe o imagine trimisa de telescopul Curiosity de pe Marte in data de 30 ianuarie.

Imaginile misteriosului obiect au aparut dupa ce Curiosity a forat prima gaura pe suprafata planetei Marte, facuta cu scopul de a genera praf. Acesta se poate analiza in vederea detectarii oricarei forme de viata ce ar fi putut exista pe planeta.

Intr-o declaratie a agentiei spatiale americane, NASA a comunicat faptul ca sonda Curiosity a folosit atat percutia cat si rotatia unui brat pentru a realiza o gaura de 0,8 inchi (2 cm - n.red.) intr-o stanca de pe Marte.

Finalizarea acestei operatiuni a fost confirmata, dupa primirea ultimelor date de pe Marte, de catre Laboratorul Jet Propulsion al NASA din Pasadena, California.

Oamenii de stiinta care se ocupa de aceasta misiune vor evalua forajul efectuat de catre Curiosity pentru a determina daca acesta este potrivit pentru a fi procesat de catre laboratorul aflat la bordul roverului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#obiect misterios descoperit Marte, #descoperire obiect metalic Marte, #descoperire Marte rover Curiosity, #misiunea Curiosity descoperire Marte, #imagini Marte Curiosity NASA , #spatiu
Comentarii
Poza Irukandji
Irukandji
rank 3
O P... roz din fier cu luminite
Poza bum
bum
rank 5
e coifu lui Sergiu Nicolaescu ! a ajuns cu bine pe Marte !