Un spectacol ceresc al Caii Lactee, nemaivazut

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 13:29
4558 citiri
Un spectacol ceresc al Caii Lactee, nemaivazut
Foto: Space

O panorama spectaculoasa a Caii Lactee a fost surprinsa de un fotograf pe insula Mangaia, din arhipelagul Cook. Fotografia, castigatoare a concursului organizat de Observatorul Greenwich din Marea Britanie, este una dintre cele mai frumoase imagini a Caii Lactee, vazuta dintr-un paradis al naturii din Pacificul de Sud.

Galaxia noastra, Calea Lactee, straluceste la propriu in aceasta superba imagine suprinsa de fotograful Tunc Tezel, informeaza Space.

"Cand am calatorit sa vedem eclipsa totala de soare din 11 iulie 2010, am ramas in satul Oneroa de pe coasta de vest din Mangaia, din insulele Cook. In prima mea noapte senina din Pacificul de Sud, in 7 iulie 2010, am iesit afara, pentru a vedea cel mai clar cer din sud", a declarat Tezel.

In partea stanga a imaginii se observa cea mai stralucitoare regiune a Caii Lactee, inspre constelatiile Sagetator si Scorpion. Apar stelele din Alpha si Beta Centauri, Crucea Sudului si nebuloasa Coalsack, in partea dreapta.

De pe Pamant, galaxia noastra, Calea Lactee, este vizibila ca o banda luminoasa densa, cu stele care se intind pe cerul noptii. Sistemul nostru solar este situat in exteriorul Caii Lactee, care este o galaxie in spirala.

Soarele se afla la aproximativ 26.000 de ani-lumina de centrul galaxiei Calea Lactee, care se intinde pe o distanta curpinsa intre 80.000 si 120.000 de ani-lumina.

Tezel a folosit un aparat Hutech, un Canon modificat, care a realizat aceasta imagine utilizand noua expuneri de 30 de secunde. Expunerile multiple sunt folosite pentru a capta lumina suficienta pentru realizarea fotografiei, subiectul nefiind vizibil altfel ochiului uman.

A doua insula ca marime din Arhipelagul Cook, Mangaia, adaposteste aproximativ 700 de locuitori. Insula, care are 52 de kilometri patrati, este o adevarata insula a paradisului, renumita pentru vegetatia sa luxurianta tropicala.

Imaginea a fost aleasa printre cele castigatoare la concursul anual 2011, organizat de Observatorul Regal englez de la Greenwich.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#fotografie calea lactee, #imagini calea lactee, #concurs fotografie observatorul greenwich , #spatiu