Top 10 animale ciudate (Galerie foto)

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 12:00
23144 citiri
Top 10 animale ciudate (Galerie foto)
Foto: listverse

Varietatea animalelor salbatice este foarte mare, depasind cu mult categoria cunoscutelor zebre, maimute, lei sau rechini. Exista animale despre care se stiu mai putine lucruri, putand surprinde un ochi neavizat.

Iar Listverse a scos in evidenta chiar cateva astfel de animale, excentrice.

1. Porcul de mare

Aceste creaturi acvatice sunt inrudite cu castravetii de mare, avand circa 10 centimetri lungime si picioare tubulare care sunt folosite pentru a merge pe fundul oceanului. Porcii de mare detecteaza mancarea dupa miros si selecteaza particulele organice din nisip cu ajutorul unor tentacule care se dezumfla si se umfla. Denumirea populara vine de la corpul rozaliu si rotofei.

2. Crabul Yeti

Acest crab a fost descoperit abia in 2005 de biologii marini, in Oceanul Pacific. Deocamdata nu se stiu foarte multe lucruri despre el, dar se crede ca este orb, din cauza ochilor albiciosi. De ce Yeti? Picioarele paroase si-au spus cuvantul.

3. Pestele vipera

Acesta este un peste care traieste in ape tropicale si temperate, la adancimi mari. Pestele vipera poate avea lungimi cuprinse intre 30 si 60 de centimetri si inoata la adancimi de pana la 1.500 de metri. Insa, desi are o infatisare infricosatoare, acesta este mancat de rechini si chiar delfini.

Poate trai pana la 40 de ani si detine recordul printre pesti pentru cei mai mari dinti in comparatie cu marimea capului.

4. Crabul-paianjen japonez

Crabul-paianjen japonez este cel mai mare artropod din lume, avand opt picioare. Poate fi gasit la 150-800 de metri adancime pe coasta sudica a insulei japoneze Honshu si poate trai pana la o suta de ani, fiind cunoscut ca un animal calm. Se hraneste cu carcase de animale, plante si crustacee.

5. Isopodul urias

Isopodul urias, un crustaceu care traieste in Oceanul Atlantic, la adancimi de circa 2.200 de metri, a ramas relativ neschimbat in ultimele 130 de milioane de ani. Poate avea pana la 35 de centimetri lungime si pana la aproape 80 de centimetri in inaltime si are patru seturi de maxilare, hranindu-se cu balene moarte, pesti, calmari.

Are insa capacitatea de a supravietui fara mancare mai mult de opt saptamani.

6. Salamandra gigantica chineza

Aceasta salamandra a ramas aproape identica, in ceea ce priveste aspectul fizic, cu stramosii ei de acum 30 de milioane de ani, iar habitatul ei cuprinde rauri de munte si lacuri din China.

Poate creste pana la 1,8 metri in lungime si poate trai pana la 80 de ani. Nu are pleoape si nici o vedere prea buna, bazandu-se pe detectarea eventualelor vibratii pentru a simti pradatorii.

Are capacitatea de a respira prin porii si cutele de pe piele si este in principal un animal nocturn, care vaneaza in timpul noptii, hranindu-se cu crabi, broaste, pesti, serpi, viermi.

7. Olmul

Acest amfibian care seamana cu un sarpe sau cu o vipera este orb si traieste in pesterile apelor subterane. Poate avea si 30 de centimetri lungime, iar picioarele superioare au trei degete, in timp ce picioarele inferioare au cate doua.

Culoarea si textura pielii lui seamana cu cele ale omului, motiv pentru care uneori este numit "pestele uman". Olmul este dependent de simtul ascutit al mirosului si al auzului pentru a supravietui.

8. Giant Grenadier

Giant Grenadier este singurul membru al genului Albatrossia si este gasit de la partea Pacificului ce scalda tarmul nordic al Japoniei pana la Marea Bering. Poate creste pana la doi metri in lungime si s-a dovedit ca poate trai cel putin 56 de ani.

9. Regele heringilor

Acesta este gasit la adancimi cuprinse intre 300 si 1.000 de metri, in toate oceanele lumii. Sta indeosebi in ape adanci, iar daca iese la suprafata moare, de regula. Specia a fost descoperita dupa ce un exemplar mort a fost adus de ape pe un tarm din Bermuda, in 1860.

10. Iepurele angora

Acest iepure dragalas este unul domestic, crescut in special pentru blana lui lunga si moale. Sunt animale de companie dragute, care traiesc pana la sapte ani, daca sunt bine ingrijite, si care, in ciuda aspectului lor greoi, sunt foarte active.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vietuitoare excentrice, #vietati neobisnuite, #animale ciudate , #specie