10 strategii spectaculoase prin care pasarile vaneaza (Video& Galerie foto)

Duminica, 12 Mai 2013, ora 13:28
12006 citiri
10 strategii spectaculoase prin care pasarile vaneaza (Video& Galerie foto)
Foto: Listverse

Chiar daca obisnuim sa ne gandim la pasari ca la niste creaturi inofensive, unele specii au modalitati spectaculoase de a se hrani sau de a vana.

Citeste mai jos cateva informatii despre aceste pasari transformate mai degraba in pradatori de temut, conform Listverse.

Starcul de noapte

In general, starcii vaneaza in zonele de mlastina, urmarindu-si indeaproape prada. Starcul de noapte, insa, traieste in zonele umede ale Africii Centrale si si-a pus la punct o alta tehnica de a vana. Astfel, el foloseste un fel de invitatie la moarte, deschizandu-si aripile intr-un mod care creeaza iluzia optica a unui copac ce ofera umbra. Pestii sunt atrasi de acest efect, iar starcul de noapte poate vana apoi in voie.

Black skimmer (Rynchops niger)

Aceste pasari au o tehnica de hranire cel putin ciudata. Pasarea zboara la viteze mari, de 40 de kilometri pe ora, cu ciocul deschis, in apa, inchizandu-l rapid ori de cate ori a capturat un peste. Deseori, pasarile vaneaza in perechi si au nevoie de vigilenta maxima pentru a evita obstacolele din apa.

Papagalul insulelor Antipode (Cyanoramphus unicolor)

Desi arata ca un papagal obisnuit, aceasta pasare verde, lunga de 30 de cm, este un adevarat pradator. Papagalul omoara alte zburatoare cu ajutorul ciocului ascutit si se hraneste deopotriva cu orice pasare moarta pe care o gaseste de-a lungul tarmului. Ca orice alta pasare, papagalul caracteristic Insulelor Antipode din Noua Zeelanda se hraneste si cu fructe si seminte.

Bufnita mancatoare de peste

Cu o anvergura a aripilor de circa 1,8 metri si o greutate de peste 4,5 kg, este cea mai mare bufnita din lume. Aceasta vaneaza pestii din zonele umede si din raurile aflate in regiunile de padure. Pasarea este "echipata" corespunzator, avand niste gheare extrem de ascutite, cu ajutorul carora isi insfaca prada si o scoate din apa la adapostul intunericului.

Vulturul auriu

Regele pasarilor, un fel de leu al cerului, vulturul auriu are o anvergura a aripilor care ajunge la 2,7 metri si cantareste intre 6-9 kg. Traieste in regiunile de munte si deal din emisgera nordica, acolo unde acopera un teritoriu de pana la 60 km patrati.

In timp ce majoritatea pasarilor de prada se multumesc cu animale mici, vulturul auriu vaneaza deseori animale de talie mare. Pasarea prinde prada cu ghearele sale masive si zboara cu ea cativa metri, dupa care o arunca pe o stanca pentru a o ucide si o devoreaza ulterior.

Cioara griva japoneza (Corvus cornix)

Aceasta pasare dovedeste ca ciorile pot fi foarte inteligente, mai istete decat papagalii, de exemplu. In plus, nu doar ca s-a adaptat perfect l atraiul in comun cu oamenii, insa profita de pe urma existentei acestora.

Cioara griva japoneza chibzuieste indelung inainte de a-si procura hrana sau porni la "vanatoare". Pasarea se hraneste in special cu nucile copacilor ornamentali, a caror coaja este una dura, pe care nu o poate sparge. S-a adaptat, insa, asa ca asteapta culoarea rosie a semaforului, pune nucile pe trecerea de pietoni si asteapta ca masinile sa zdrobeasca coaja acestora. Isi ia pranzul apoi, gata pregatit, cand semaforul e rosu si nu exista riscul sa se ciocneasca de masinile in viteza.

Soimul care se hraneste cu lilieci

Pasari mici, dar feroce, soimii au invatat sa se hraneasca cu mamifere cu aripi. Aceasta specie de soim are o vedere exceptionala in timpul noptii, asa ca vaneaza lilieci, trecand printre ei si "agatand" cate unul in zbor. Poate ca o consecinta a acestui fapt, soimul a dezvoltat imunitate la rabie.

Pescarusul de fildes (Pagophila eburnea)

Pescarusii sunt cunoscuti ca "gunoierii" crabilor morti, a pestilor esuati sau a midiilor de pe tarm. Ei bine, pescarusul de fildes pare a fi dus acest obicei la extrem. Traind in zonele nordice ruse si canadiene ale Oceanului Arctic, unde adesea hrana lipseste, pescarusul de fildes se hraneste cu excremente de foca sau vulpe sau alte resturi de acest fel. Puternicele sucuri gastrice elimina riscul pericolului reprezentat de bacterii sau paraziti.

Pied Oystercatcher (Haematopus longirostris)

Paarea are un cioc ascutit si puternic, aventurandu-se deseori pe tarmurile stancoase pentru a cauta scoici, midii si stridii. Isi infige ciocul in cochilie, zdrobind-o si extragand interiorul.

Pescarusul negru (Larus marinus)

Pescarusul negru este cu adevarat masiv, feroce si abil in ceea ce priveste vanatoarea. Cu o anvergura a aripilor de 1,8 metri, pescarusul vaneaza rate sau chiar alti pescarusi. Pasarea se foloseste de ciocul sau masiv si puternic, inghitind prada aproape intreaga. Nicio alta pasare nu dispune de puterile de manevrare sau de agresivitatea sa.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#pasari feroce, #pasari modalitati vanatoare, #pasari periculoase, #strategii vanatoare pasari , #specie