14 animale adorabile, in miniatura (Galerie foto)

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 08:23
20956 citiri
14 animale adorabile, in miniatura (Galerie foto)
Foto: thenatureanimals.com

De multe ori, natura si stiinta si-au dat mana pentru a crea unele dintre cele mai interesante sau neobisnuite animale din lume. Alteori natura a creat fara ajutor necuvantatoare fascinante.

O categorie aparte a animalelor, cu reprezentanti "unul si unul", este constituita din vietuitoarele in miniatura.

The Nature Animals ofera mai multe detalii cu privire la 14 astfel de animale adorabile, insa realizate parca la alta scara decat restul.

Cai in miniatura

Prima atestare a existentei lor dateaza inca din secolul XVII, atunci cand regele Ludovic al XIV-lea tinea o gradina zoologica a animalelor neobisnuite chiar la Palatul Versailles. In 1978, Miniature Horse Association a inregistrat separat aceasta rasa. Caii in miniatura au cel mult 86 cm inlatime, insa se pare ca traiesc ceva mai mult decat cei de statura normala.

Broasca in miniatura

Broasca Microhyla Nepenthicola este cea mai mica din lume si a fost descoperita langa Gunung Serapi, un munte din Parcul National Kubah, Malaezia. Masculii adulti cresc pana la la 1,2 cm, de-abia in 2010 broasca fiind recunoscuta ca o microspecie.

Soarecele Lemur Pigmeu

Soarecele cu ochi mari nu masoara mai mult de 6,5 cm si are o greutate de pana la 113 grame. El poate depozita pana la 35% din greutatea corpului in grasimea localizata in coada si picioarele din spate, ceea ce il ajuta sa supravietuiasca in conditii vitrege.

Colibriul-albina

Mica pasare ce masoara doar 5 cm si cantareste 1,8 grame traieste doar in Cuba si Isle of Pines, o insula invecinata. In ciuda marimii sale, colibriul-albina este foarte puternic, ritmul sau cardiac fiind al doilea cel mai rapid in randul animalelor, iar numarul batailor aripilor ajunge pana la 80 pe minut.

Ariciul pigmeu

Adorabil si curios tot timpul, ariciul pigmeu este deseori animal de companie. In ceea ce priveste rasa, aceasta este incrucisarea dintre ariciul cu 4 degete si cel algerian. Ariciul pigmeu cantareste in jur de 500 grame si ajunge la o lungime de 20 cm.

Calutul de mare

Exista 8 specii ale calutului de mare pigmeu, de culori diferite, de la alb, galben pana la auriu cu pete albe si rosii. Calutii de mare au un corp rotund, mic, de pana la 2,5 cm lungime.

Catarul pigmeu

Urmasul iepei pigmeu si al magarului pigmeu, catarul in miniatura are doar 121 cm inaltime. Desi cel mai adesea e animal de companie, catarul pigmeu poate fi folosit si pentru transport.

Crocodilul Caiman pitic

Cea mai mica specie de crocodil din lume traieste in raurile cu apa dulce si mlastinile din nord-estul Americii de Sud. Cu solzi grei, asemanatori oaselor, acest crocodil ajunge la 91 cm lungime, in cazul femelelor, si 123 cm, cand e vorba de masculi. Datorita aspectului lor, crocodilii caiman pitici sunt considerati unele dintre cele mai adorabile reptile.

Purcelul Teacup

La nastere, acesti purceluri care pot fi gasiti in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii nu cantaresc mai mult de 255 grame, avand marimea unei cesti de ceai, de aici provenindu-le si numele. La maturitate, ajung la 11 kg si 40 cm.

Marmosetul pigmeu

Marmosetul pigmeu, o maimuta miniaturala, cantareste mai putin decat o cutie de suc si masoara doar 15 cm lungime, fara coada. Traieste in padurile tropicale din America de Sud si Africa de Sud si de Est. Din cauza mediului in care traiesc si a vitezei cu care se deplaseaza, aceste maimute sunt dificil de studiat in salbaticie.

Pisica de nisip

Originare din desertul Africii de Nord, Arabia si parti din Asia Centrala si Pakistan, aceste feline mici ca talie prefera climatele calde si uscate, nefiind potrivite unui mediu domestic. Pisicile de nisip cresc pana la 60 cm lungime si au o greutate aproximativa de 3 kg. Blana groasa, de lungime medie, le apara de frigul din timpul noptii, iar picioarele sunt acoperite cu o blana lunga, care le protejeaza de solul fierbinte.

Crapul Paedocrypris

Descoperit in 2006, acest peste din familia crapului este cel mai mic vertebrat din lume. Traieste in apele ultra-acide ale insulei indoneziene Sumatra, are o lungime de 0,8 cm si, datorita pielii translucide, arata mai mult ca o larva decat ca un peste.

Vulpea Fennec

Vulpea Fennec sau vulpea desertului este cea mai mica astfel de vietuitoare din lume, insa cu greu poate trece neobservata. Cu fata in forma de inima, urechi mari care o ajuta sa elibereze caldura corpului si sa pastreze o temperatura acceptabila in zilele toride din Africa de Nord, vulpea Fennec masoara pana la 40 cm, fara coada, cantarind aproximativ 1,30 kg. Blana lunga si groasa actioneaza ca un sistem de aparare in conditiile extreme din desert.

Oaia Babydoll

Originara din regiunea Sussex, Marea Britanie, aceasta oaie are o abilitate innascuta de a supravietui conditiilor dure. Oaia a fost importata in anii 1800 in Statele Unite ale Americii, iar din 1980 a primit mai multa atentie din partea specialistilor. Astazi, "oaia babydoll" masoara intre 45-61 cm, blana sa fiind foarte apreciata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#animale miniatura, #cele mai mici animale, #cele mai mici specii animale , #specie