A fost descoperita o noua specie: Broasca cu sprancene galbene (Foto)

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 11:44
3973 citiri
A fost descoperita o noua specie: Broasca cu sprancene galbene (Foto)
Foto: Facebook/Instituto Humboldt

O noua specie de broasca terestra, cu sprancene galbene, a fost descoperita in estul Anzilor Cordilieri din Columbia, a anuntat Institutul Humboldt care lucreaza in colaborare cu Ministerul Mediului din aceasta tara.

"O noua broasca terestra, Pristimantis macrummendozai, traieste in paramos-ul complexului Iguaque Merchrn, la nord de orasul Arcabuco (departamentul Boyaca, centru) ", a declarat institutul intr-un comunicat, citat de France Presse.

Paramos (paramo, la singular) sunt un fel de tinuturi umede de munte care se gasesc in Anzii Cordilleri la limita dintre zonele impadurile si cele permanent inzapezite.

Kermit exista! O noua specie de broasca a fost descoperita (Foto)

Conform cercetatorilor care au descoperit-o, aceasta broasca are falduri pe piele care retin umezeala si o culoare inchisa care ii permite sa se confunde cu solul stancos al zonei muntoase in care traieste.

"Spre deosebire de alte specii, Pristimantis macrummendozai profita de umiditatea din paramos pentru a-si depune ouale pe sol si astfel se reproduce", se specifica in comunicat. De remarcat este ca picioarele din fata ale broastei sunt prevazute cu pernute adezive care permit masculului sa retina femela in momentul acuplarii.

A fost descoperita specia de broaste care naste mormoloci vii

Institutul Humboldt a declarat ca, odata cu aceasta descoperire, s-a ajuns in prezent la un numar de 10 specii de broaste gasite in zonele muntoase din estul Anzilor Cordileri, care cuprind 16 complexe de paramos cum sunt cele de la Chingaza, Santurban, Almorzadero, Cundinamarca, Guantiva-La Rusia, Tota-Bijagual-Mapamacha, Pisba, Cruz Verde-Sumapaz.

"Acest tip de descoperire situeaza Columbia la nivel global printre cele cinci tari cu cea mai mare bio-diversitate din lume", a declarat Andres Acosta, curator al colectiilor biologice ale Institutului Humboldt in comunicatul citat de agentia France Presse.

Foto: Ariel Parrales Ramirez - site oficial Institutul Humboldt

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#broasca sprancene galbene, #descoperit specie broasca, #descoperit broasca sprancene galbene , #specie