Animale fascinante despre a caror existenta nu aveai habar (Galerie foto)

Duminica, 26 Mai 2013, ora 18:02
17636 citiri
Animale fascinante despre a caror existenta nu aveai habar (Galerie foto)
Foto: Listverse

In fiecare an se descopera noi si noi specii de animale, semn ca natura mai are inca multe de oferit.

Iar multe dintre acestea sunt atat de bizare, incat par combinatii intre mai multe specii sau un argument clar in sprijinul ideii ca natura are resurse interminabile de umor.

Nu toate sunt gasite pe fundul marii, asa explicandu-se de ce nu au fost pana acum depistate. Printre necuvantatoarele descoperite chiar anul acesta se afla si o soparla de 1,8 metri, care traieste la inaltime, pe ramurile arborilor, sau o noua specie de antilopa africana.

Iata cateva specii de animale recent descoperite, o incantare pentru ochii curiosilor, conform Listverse.

Iepurele de Angora

Aceasta specie e produsul a sute de ani de imperecheri controlate, un animal pe care omul a sperat ca-l poate obtine, pentru blana lui, si a reusit. Seamana cu o pisica, unii spun ca chiar cu o oaie.

Blana sa, tunsa fara ca animalul sa sufere, este toarsa si folosita chiar in realizarea unor obiecte vestimentare. In prezent exista chiar mai multe rase din acest iepure, ce poate fi si un companion perfect, data fiind abilitatea sa de a invata sa-si faca nevoile la litiera.

Caracatita Dumbo

In ocean, la adancimi de 7.000 de metri, traieste o vietuitoare ciudata, caracatita Dumbo. Poreclita asa in niciun caz datorita inteligentei sale, caractatita e dotata cu niste urechi supradimensionate, cu care inoata.

In ciuda aparentei fragile si dragalase, animalul este printre putinele care isi inghite victima intreaga, pe nemestecate. Totusi, o intalnire cu ea - daca ar fi posibila, data fiind adancimea la care traieste - nu ar trebui sa ne sperie, din moment ce necuvantatoarea nu are mai mult de 20 de centimetri lungime.

Psychrolutes marcidus

Un peste mai degraba hidos, Psychrolutes marcidus, rareori vazut de om, nu este un inotator foarte bun. Nici nu prea are nevoie, din moment ce sta mai mult pe fundul apei, pe langa coastele Australiei si Tasmaniei, la adancimi de 600 - 1.200 de metri, asteptand ca microorganismele cu care se hraneste sa-i vina la gura.

Aproape lipsit de muschi, in fapt o masa gelatinoasa, aluneca prin apa fara a consuma energie, data fiind densitatea sa mai mica decat cea a lichidului in care traieste. Cum de nu ajunge sa constituie masa altor pesti? Pur si simplu nu are deloc un gust bun. Cel putin in meniul oamenilor nu are nicio sansa sa ajunga.

Papagalul Kakapo

Papagalul kakapo, care traieste in Noua Zeelanda, isi datoreaza existenta lipsei de mamifere native din regiune. E o specie ciudata: miroase ciudat, latra ca un caine si este nocturn. In plus, e singurul papagal care nu zboara, cel mai greu, desi ierbivor, si, posibil, cel mai longeviv.

Cel mai putin inteligente animale - un top care te va uimi

Un papagal caruia ii place sa mearga pe sol, e in prezent in pericol din cauza ca europenii au adus caini si pisici in Noua Zeelanda, dusmani de temut pentru pasarea mare si cu un apetit sexual de nestavilit, care adesea incearca sa se imperecheze chiar cu pradatorii sai.

In februarie 2012 numai 126 de indivizi mai erau in viata, acestia fiind mutati pe trei insule complet lipsite de mamifere, pentru ca specia, extrem de importanta candva pentru populatia Maori, sa supravietuiasca.

Proteus anguinus

Amfibianul orb poate trai si 10 ani fara hrana. Desi lipsit de vedere, are auzul si mirosul extrem de bine dezvoltate, putand simti microorganismele ce trec pe langa el. Traieste in apele subterane ale pesterilor din Europa centrala si de sud-est.

Este perfect adaptat vietii in intuneric total, asa explicandu-se si depigmentarea pielii sale. Spre deosebire de alti amfibieni, mananca, doarme si se imperecheaza in apa.

Testoasa Matamata

Privind aceasta creatura carnivora ai senzatia ca atat capul, cat si carapacea sunt extrem de dure, ceea ce e probabil adevarat. Insa aspectul lor e acesta in primul rand pentru ca broasca sa se poata camufla.

Endemica Americii de Sud, in bazinele Amazon si Orinoco, broasca are o carapace ce ajunge la 45 de centimetri, un adult cantarind 15 kilograme.

Descrisa prima oara in 1741, vietatea a avut 14 nume in 2 secole, cel mai recent fiind Chelus fimbriata, dat in 1992.

Opisthoproctus soleatus

Creatura din imagine este printre singurele vazute vreodata in viata, desi despre existenta speciei se stie din 1939.

Ce frapeaza la ea e capul transparent, din tesut moale, folosit ca o carliga, un pupitru de comanda. Vietuitoarea fara dinti are niste ochi foarte avansati, cu care poate privi atat deasupra, cat si in spate sau in fata. Traieste in apele tropical-temperate din oceanele Atlantic, Pacific si Indian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#animale ciudate poze, #animale bizare imagini, #animale neobisnuite, #specii animale abia descoperite , #specie