Cele mai longevive animale de pe Pamant (Galerie foto)

Vineri, 29 Martie 2013, ora 19:05
19117 citiri
Cele mai longevive animale de pe Pamant (Galerie foto)
Foto: Listverse

Datorita cercetarilor din medicina si stiinta, varsta oamenilor continua sa creasca si multe persoane traiesc dincolo de pragul de 100 de ani. Exista insa animale care pot avea varste neobisnuit de mari, fata de cele ale oamenilor.

Daca oamenii ajung la batranete la 80-90 de ani, unele animale care au aceasta varsta sunt inca in prima faza a vietii, potrivit Listverse.

Va prezentam o lista a celor mai longevive animale de pe Pamant, care pot atinge sute de ani.

Pestele de stanca

Pestele de stanca (Sebastes aleutianus) traieste, in general, la adancimi cuprinse intre 170 si 670 de metri, in Oceanul Pacific. Pestele creste foarte incet, ajungand la dimensiuni de peste 1 metru si 20 de kilograme greutate. El poate atinge varsta de 200 de ani, cel mai longeviv fiind de 205 ani.

Ariciul de mare

Ariciul rosu de mare (Strongylocentrotus franciscanus) este cel mai mare dintre toate speciile de arici de mare, fiind capabil sa creasca pana la 25 de centimetri. Poate trai pana la varsta de 200 de ani.

Balena de Groenlanda

Unii oameni de stiinta cred ca reprezentantii acestei specii sunt cele mai vechi animale care traiesc pe Pamant. Exista dovezi ca aceasta balena (Balaena mysticetus) a atins varsta de 211 ani. Se estimeaza ca astazi mai traiesc in jur de 25.000 de exemplare, iar specia este ocrotita.

Pestele koi

Varsta medie a unui astfel de peste este sub 50 de ani. Cu toate acestea, cel mai batran reprezentant (Cyprinus carpio) a avut 226 de ani. Specia traieste in Japonia, in Oceanul Pacific.

Viermii tubulari

Viermii tubulari (Lamellibrachia luymesi) sunt niste creaturi care stau toata viata lor intr-un singur loc. Aceasta specie de viermi se gaseste in Golful Mexic. Reprezentantii ei traiesc la adancimi de pana la 760 de metri.

Viermii pot creste pana la 3 metri lungime si traiesc in grupuri formate din mii de exemplare. Ei pot ajunge si pana la 250 de ani.

Midia de apa dulce

Se crede ca reprezentantii acestei specii de midie (Margaritifera margaritifera) traiesc, in proportie de 90%, in Scandinavia. Au o forma foarte dura si se pot adapta foarte usor la medii noi. Pot trai pana la 250 de ani si ar putea fi cele mai vechi creaturi din Europa.

Broasca testoasa

Broastele testoase (Testudinidae) sunt renumite pentru longevitatea lor. O broasca testoasa care traieste intr-un mediu sanatos poate ajunge si la 150 de ani. Se crede insa ca pot ajunge si la varsta de 250 de ani.

Scoica Quahog

Scoicile Quahog (Arctica islandica) pot fi gasite in apropierea coastelor Scotiei. De-a lungul ultimelor decenii, numarul lor a scazut cu aproximativ 50%. Aceste scoici traiesc, potrivit studiilor de pana acum, pana la varsta incredibila de 400 de ani.

Buretele de Antarctica

Multi oameni nu realizeaza ca buretii sunt animale, dar acesta este adevarul. Ritmul lor de crestere este extrem de lent. Exista intre 5.000 si 10.000 de specii de bureti, iar cei mai multi dintre ei traiesc intre 3 luni si 20 de ani. In schimb, buretele din Antarctica traieste mult mai mult, ajungand la uimitoarea varsta de 1.550 de ani.

Meduza

Aceasta meduza (Turritopsis nutricula) pare ca nu are nimic spectaculos. Meduzele nou-nascute masoara 1 milimetru si au 8 tentacule, iar cele adulte ajung la 4,5 milimetri si 90 de tentacule. Originare din Caraibe, aceste meduze pot fi regasite peste tot in lume.

Meduzele se nasc, cresc pana la o anumita varsta, dar ele pot reveni la stadiul de polip (primul stadiu de viata al meduzei) si reiau ciclul vietii. Practic, nu exista limita de varsta pentru meduze, ele putand fi considerate nemuritoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cele mai longevive animale, #animale varste mari, #cele mai batrane animale, #animale speranta viata mare , #specie