Cimpanzeii bonobo si practicile lor sexuale ciudate

Joi, 03 Martie 2011, ora 23:46
30226 citiri
Cimpanzeii bonobo si practicile lor sexuale ciudate

In randul cimpanzeilor bonobo, intensitatea cu care femela tipa in timpul sexului este influentata de cat de popular este masculul. Cu alte cuvinte, cu cat acesta este mai sus pe scara ierarhica in cadrul grupului, cu atat femela va face mai multa galagie in timpul actului sexual.

Ca si oamenii, cimpanzeii bonobo se imperecheaza nu doar pentru a procrea, ci si ca forma de interactiune sociala, conform Live Science, care il citeaza pe Zanna Clay, specialist in primate in cadrul Universitatii St. Andrews din Scotia.

Acest tip de cimpanzei, rude apropiate cu cimpanzeii comuni si impreuna cu ei cele mai apropiate rude ale oamenilor, este renumit pentru frecventa actelor sexuale, atat cu membri de sex opus, cat si de acelasi sex.

Desi atat de aproape inruditi cu noi, despre bonobo se stie cel mai putin dintre primatele mari, a declarat Zanna Clay, care a avut ocazia sa le studieze de aproape in Congo. Iar studiul realizat de acesta s-a concentrat pe cele mai neglijate dintre aspectele comportamentului lor, respectiv comunicarea verbala.

Desi femelele din mai multe specii de primate tipa in timpul sexului - acesta fiind un mod de "a-si face reclama", pentru a atrage si mai multi masculi si a-si imbunatati sansele de a avea urmasi - femelele bonobo emit aceste sunete chiar si atunci cand se imperecheaza cu alte femele, ceea ce inseamna ca nu reproducerea le motiveaza si ca aceste semnare sonore, la fel ca si actul in sine, fac parte din comunicarea in interiorul grupului.

Intotdeauna femela care emite sunetele este cea care se afla mai jos in ierarhia grupului si intotdeauna intensitatea acestora este dictata de pozitia pe care o ocupa partenerul sau partenera de sex in cadrul comunitatii de primate, se explica in raportul publicat in jurnalul Biology Letters. A sta langa un membru popular si influent al grupului nu e putin lucru.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cimpanzei bonobo practici sexuale, #sex bonobo, #sex bonobo strigate, #imperechere bonobo, #tipete femele bonobo sex , #specie