Imaginea devenita viral, cu unul dintre cele mai detestate animale din America

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 07:16
19479 citiri
Imaginea devenita viral, cu unul dintre cele mai detestate animale din America
Foto: Vermont Wildlife Coalition

Oposumul este unul dintre animalele pe care multi americani le ucid de indata ce le vad, temandu-se de bolile pe care le-ar putea avea. In realitate, insa, aceste animale sunt mai mult benefice mediului inconjurator decat daunatoare. Iar o imagine cu un oposum facand bine unei caprioare a devenit viral.

Aceasta a fost publicata de organizatia Vermont Wildlife Coalition si infatiseaza un oposum care curata de capuse capul unei caprioare. Se vede clar ca aceasta nu se teme deloc de oposum, asteptand cuminte sa fie curatata. O simbioza de care, probabil, niciunul dintre cei care omoara oposumii, considerandu-i murdari, nu e constient.

De-a lungul vremii, oposumii, singurele marsupiale din SUA si Canada, au fost ucisi si mancati. Acum sunt doar ucisi, pentru ca multi considera ca sunt doar niste rozatoare care imprastie rabia. In realitate, sunt printre animalele rezistente la rabie, data fiind temperatura mica a corpului lor, arata Bored Panda.

Iar cei care ii urasc cel mai mult sunt mai cu seama americanii care detin cai, pentru ca, teoretic, oposumii pot transmite un virus care ii poate ucide. Numai ca asta se intampla rar. Trebuie ca oposumul sa fi mancat un alt animal care sa fie infectat.

Calul este infectat dupa ce mananca, daca hrana a fost contaminata de excrementele oposumului.

Oposumii, insa, fac mai mult bine decat rau. Sunt animalele care reduc numarul imbolnavirilor de Lyme, ei avand un apetit mare pentru capuse. Se estimeaza ca fiecare mananca circa 5.000 pe sezon, adica in decurs de 2-3 luni.

In plus, starpesc si soarecii purtatori de boli, serpii, melcii si alte vietati care pot distruge gradina.

Nu doar ca nu sunt niste animale murdare, dar se curata la fel de mult precum pisicile.

Citeste si Un porumbel a declansat camera pentru depasirea vitezei si a devenit viral (Foto)

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#oposum curata capuse caprioara, #oposum rabie, #oposum boli , #specie