Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pasari cu abilitati de supererou (Video, Galerie foto)

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 08:07
8813 citiri
Pasari cu abilitati de supererou (Video, Galerie foto)
Foto: patteson

Unele pasari au anumite caracteristici care le transforma in pradatori foarte abili sau in imitatori de seama, astfel ca pot fi asemanate fara exagerare cu supereroi, chiar daca nu salveaza pe cineva.

Cracked iti prezinta cateva dintre aceste pasari cu calitati exceptionale.

1. Bufnitele Strix

Bufnitele, in general, au cea mai buna vedere nocturna dintre toate pasarile, iar cele care fac parte din aceasta specie sunt dotate si cu un gen de "antena parabolica". E vorba de un model circular in care sunt dispuse penele, ce poate fi remarcat in jurul capului.

Acea "farfurie" le ajuta sa distinga si sunete foarte slabe ca intensitate; spre exemplu, o bufnita poate auzi un soarece care merge pe o ramurica de la circa 23 de metri departare si, mai mult, poate detecta inaltimea de la care este emis sunetul.

Toate acestea pentru ca bufnita sa poata stabili exact locul in care se afla eventuala sa prada. Abilitatile mentionate, care actioneaza ca un fel de sonar, sunt atat de ascutite incat bufnita poate face corectii in zbor, in functie de ce percepe, pentru a pune gheara pe victima. Si, mai mult, bufnita poate zbura foarte silentios.

In filmuletul de mai jos se poate vedea cum o bufnita Strix detecteaza miscarile unui leming sub zapada, intr-o padure arctica, dupa care il prinde din prima incercare, chiar daca nici macar nu il vedea.

2. Vulturul harpie

Acest tip de vultur este un pradator uimitor, puterea lui de apucare fiind de 38 de kilograme pe centimetru patrat. Iar daca acest numar nu iti spune nimic, compara cu urmatoarele: puterea de apucare a omului este in medie de circa 4 kilograme pe centimetru patrat, puterea cu care musca un caine este de 23 de kilograme pe centimetru patrat, iar cea a unui lup este de aproximativ 28 de kilograme pe centimetru patrat.

Prin urmare, puterea de apucare a vulturului harpie este mai mare decat cea a omului si decat cea cu care musca un caine sau un lup.

Mai mult, ghearele lui au cam aceeasi marime cu cele ale unui urs grizzly - circa 12 centimetri lungime, iar ciocul este taios ca o lama.

In filmulet poate fi vazut atacul rapid al unui vultur harpie asupra unui lenes.

3. Pasarea lira

Aceasta pasare este cel mai mare imitator "audio" din lume. Pe langa faptul ca poate reproduce trilurile a cel putin 20 de specii de pasari, ea poate sa imite diverse alte zgomote, cum ar fi un latrat, focuri de arma, sunetele scoase de o drujba in functiune sau de un instrument muzical etc.

Mai mult, pasarea lira poate imita sunetul vocii unui om mai bine decat o poate face orice alt om. Si asta deoarece are cele mai avansate coarde vocale din lume, imitand toate sunetele doar prin intermediul gatului.

In filmulet poate fi vazuta si auzita o astfel de pasare imitand alte zburatoare, precum si sunetul unei drujbe in functiune sau pe cel al unui aparat foto in momentul in care se face o poza.

4. Gasca de mare

Gasca de mare se diferentiaza de alte pasari marine printr-o superputere. Ca si celelalte, isi ia hrana in special din apa - pesti indeosebi - numai ca, spre deosebire de ele, de cele mai multe ori loveste apa cu viteze care ating si 144 kilometri pe ora.

Iar daca nu ar avea o caracteristica speciala, la viteza aceasta ar fi ca si cum ar lovi un bloc de ciment si s-ar face praf. Ea reuseste insa acest lucru fara sa pateasca ceva datorita faptului ca are un craniu foarte gros, ce rezista impactului. In plus, gasca de mare este dotata si cu un fel de airbaguri la gat si umeri, care atenueaza forta impactului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pasari calitati speciale, #pasari neobisnuite, #gasca mare, #vulturul harpie, #bufnita Strix, #pasarea lira , #specie