Pescarusii, lebedele si bufnitele, printre cele mai periculoase din lume - de ce si cine se mai afla pe lista

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 08:42
18998 citiri
Pescarusii, lebedele si bufnitele, printre cele mai periculoase din lume - de ce si cine se mai afla pe lista
Foto: Ziare.com

Admirate pentru frumusetea lor si considerate a fi in general inofensive, unele pasari sunt totusi creaturi periculoase, chiar daca nu ai crede la prima vedere.

Nu conteaza cat de frumosi si calmi par zburand deasupra apelor cautandu-si prada, pescarusii pot fi foarte agresivi, arata Buzzle. Acestia ataca pe oricine se apropie de cuibul lor si au fost raportate si cazuri in care pescarusii au atacat oamenii pentru a le lua mancarea din mana.

In iunie 2006, BBC a transmis o stire despre o femeie din Marea Britanie care a fost ranita grav, dupa ce a fost atacata de un pescarus. A necesitat si spitalizare. Pescarusul ii provocase rani la cap, adanci cat marimea ciocului sau.

Uliul are o vedere uimitoare si se afla printre cele mai inteligente vietati. Se spune ca uliul ataca oamenii doar daca acestia ajung in preajma cuiburilor lor, dar urmarile sunt destul de serioase, pentru ca pasarea se foloseste de ghearele sale imense. In 2010, Huffington Post a scris despre faptul ca mai multe persoane au fost atacate de un uliu, iar apoi s-a descoperit ca persoanele respective trecusera prin preajma cuibului sau. Multe dintre victime au suferit rani serioase la cap.

Soimul se aseamana foarte mult cu uliul, avand instincte teritoriale puternice, atacand oameni sau animale daca isi simte cuibul in pericol. Atacul acestei pasari este foarte periculos, soimul putand chiar sa smulga carnea victimei sale, avand ciocul in forma de carlig. In 2010, au fost raportate cazuri grave de atacuri ale soimilor, victimele ajungand la spital.

Bufnitele sunt pasari solitare si nocturne si se hranesc cu insecte, pasari mici si, uneori, peste. Stiind ca sunt nocturne, ai crede ca esti in siguranta, dar in 2013 un barbat de 58 de ani din Inverness, Scotia, a ajuns la spital cu o rana grava dupa ce o bufnita l-a atacat infigandu-si ghearele in partea din spate a capului sau.

10 strategii spectaculoase prin care pasarile vaneaza (Video& Galerie foto)

Ce poate fi mai frumos decat o lebada care se plimba plina de gratie pe lac? Totusi, cine face greseala de a se apropia de cuibul sau va regreta. Cand se simte in pericol lebada scoate un sunet ce pare a fi un suierat si apoi ataca in forta. Aripile lor sunt puternice si musculoase, fiind capabile sa provoace leziuni grave.

Mai mult, lebedele sunt cunoscute pentru faptul ca ataca oamenii care trec pe langa ele in barci. In aprilie 2012, un om de afaceri s-a inecat pe un lac din Chicago dupa ce o lebada l-a atacat si i-a scufundat barca.

De departe cea mai periculoasa pasare este cazuarul, care face parte din grupa pasarilor mari alergatoare. In 2007, a fost numita de Cartea Recordurilor cea mai periculoasa pasare din lume, dupa ce a atacat si ucis mai multe persoane. Cu toate acestea, pasarile respective nu ataca decat daca sunt provocate, asa ca, daca ajungi in zonele in care traiesc, stai departe de ele, chiar daca sunt pasari foarte frumoase.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#pasari periculoase lume, #top pasari periculoase, #pasari periculoase , #specie