Rechinii chiar depun oua. Ai vazut vreodata cum arata un pui de rechin in saculetul sau? (Video)

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 09:34
32887 citiri
Rechinii chiar depun oua. Ai vazut vreodata cum arata un pui de rechin in saculetul sau? (Video)
Foto: captura video Ingur

Ca pestii, in speta rechinii, depun icre nu e o noutate. Insa cati dintre noi am avut ocazia sa vedem cum arata un pui de rechin in saculetul lui?

Aproximativ 70% dintre rechini sunt specii vivipare, asa cum sunt Rechinul Balena si Rechinul Ciocan, care au un proces de reproducere asemanator cu cel al mamiferelor. In interiorul femelei, sacul vitelin se uneste cu peretele uterului si devine placenta. Puii se dezvolta in interiorul mamei, fiind apoi eliminati. De mentionat e ca rechinii au dezvoltat aceasta metoda cu circa 100 de milioane de ani inaintea mamiferelor.

Mai sunt si cateva specii ovovipare, in cazul carora embrionii sunt pastrati intr-un invelis transparent fin, in interiorul femelei. Un astfel de saculet este prevazut cu cordon ombilical. Puii ies din sac chiar in corpul femelei, dupa o dezvoltare de mai multe luni, si sunt expulzati indata dupa aceea.

In cazul celorlalte specii de rechini, dar si a unor rude ale lor, speciile numite ovipare, pestii depun in apa capsule tari care contin embrioni. Dupa cateva zile, din acestea ies pui. Ouale sunt insa fecundate in corpul femelei, in timpul actului sexual, si nu in exterior, asa cum se intampla in cazul altor specii de pesti.

Inainte de a ecloza, puii sunt hraniti printr-un sac vitelin si cordon ombilical. In saculetul lor au chiar si prima masa. Practic, progenitura este pe cont propriu inca de la inceput, pentru ca pestele mama nu ramane langa odrasle.

Dupa ce reuseste sa iasa din saculet, ce-a ramas din aceasta membrana ajunge adesea la mal. Acestor invelisuri pieloase li se mai spune si "traistute ale sirenelor".

Vederea unui astfel de pui de rechin, inca in traistuta sa, e o ocazie unica, asa ca e de inteles de ce un astfel de GIF, publicat de LiveScience, face senzatie pe Internet. Cand este luminat sacul vitelin se poate vedea inclusiv cordonul ombilical fin.

Shark egg are odd

Citeste si Un animal ca niciunul altul pe Terra risca sa dispara. Poate respira in apa trei zile, dar n-ai sa ghicesti pe unde (Video)

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#pui rechin sac vitelin video, #pui rechin poze, #inmultire rechini, #reproducere rechini , #specie