Ziare.com

Semintele de banane roz, pastrate intr-o banca

de Anca Serghescu
Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 12:41

   

Semintele de banane roz, pastrate intr-o banca
O banca internationala care a strans deja semintele a 10% din plantele salbatice ale lumii si-a propus sa stranga, pana in 2020, semintele a un sfert dintre speciile de plante din lume.

Cercetatorii implicati in proiect vor sa se asigure astfel ca plantele vor putea supravietui unei eventuale extinctii, relateaza BBC.

Printre semintele depozitate atat in tarile de origine - banca lucrand cu 120 de organizatii din 54 de tari -, cat si in depozitele aflate sub pamant, in West Sussex, Marea Britanie, se afla si semintele de banane roz.

Acestea sunt tinute, la fel ca si restul semintelor, la temperaturi de minus 20 de grade Celsius, nu inainte de a fi uscate, curatate si sortate. Semintele pot rezista in aceste conditii chiar si timp de cateva mii de ani.

In banca de seminte ale carei baze s-au pus in 2000 sunt depozitate pana acum semintele a 24.000 de plante. La acea vreme se estima ca in lume exista 242.000 de specii de plante. Descoperirile din ultimii ani ridica insa acest numar la 300.000.

Citeste mai multe despre banca semintelor banane roz
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1956 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor