Specii necunoscute ar putea trai in pesterile din Antarctica

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 20:17
5251 citiri
Specii necunoscute ar putea trai in pesterile din Antarctica
Foto: Arhiva Pixabay

Sub stratul gros de gheata din Antarctica, in adancul pesterilor, ar putea trai specii de plante si animale nedescoperite pana acum.

Oamenii de stiinta australieni spun ca Muntele Erebus, un vulcan activ de pe insula Ross, din Antarctica, este inconjurat de pesteri. Probele de sol recoltate din acestea au dezvaluit nenumarate mostre de ADN, provenind de la muschi, alge si chiar animale mici, se arata intr-un raport publicat de Polar Biology, citat de BBC.

"Poate fi chiar cald in interiorul acestor pesteri - pana la 25 de grade Celsius in unele pesteri. Poti purta tricou acolo si sa te simti perfect", arata unul dintre autorii studiului, dr. Ceridwen Fraser, de la Australian National University (ANU) din Canberra.

In plus, cel putin langa gurile pesterilor este si suficienta lumina, mai spune acesta.

Cele mai multe dintre mostrele de ADN recoltate apartin unor plante si animale care se gasesc si in restul Antarcticii. Exista insa si unele care nu au putut fi identificate pana acum, care par sa nu apartina niciunei specii cunoscute.

Si cercetari anterioare au aratat ca in pesterile adanci din Antarctica traiesc o sumedenie de bacterii si ciuperci.

Provocarea, in prezent, este de a cerceta aceste pesteri in detaliu, pentru a se vedea daca plantele si animalele ale caror ADN au fost gasite mai traiesc inca sau e vorba de ramasite conservate.

"Daca acestea exista inca, se deschide usa unei noi lumi extrem de interesante", explica si profesorul Laurie Connell, de asemeni autor al studiului, de la Universitatea din Maine.

Citeste si Ceva traieste la 800 de metri sub gheata Antarcticii - oficial (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#specii necunoscute pesteri Antarctica, #plante animale necunoscute Antarctica, #forme viata necunoscute Antarctica , #specie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Mai lipsește unul mic, verde și cu mâinile până-n pământ...