Sute de vulturi pe cale de disparitie au fost otraviti in masa de braconieri

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 21:00
7364 citiri
Sute de vulturi pe cale de disparitie au fost otraviti in masa de braconieri
Foto: captura video Youtube

Peste 500 de vulturi din specii aflate in pericol de disparitie au murit otraviti in Botswana, conform autoritatilor locale, citate vineri de BBC.

537 de vulturi si doua acvile de stepa au fost gasite decedate in nord-estul tarii, desi nu este clar cand s-a intamplat acest lucru.

Autoritatile guvernamentale suspecteaza ca braconierii care au omorat trei elefanti au contaminat cadavrele acestora cu otrava.

Incidentul a fost catalogat de activistii de mediu drept unul dintre cele mai importante episoade documentate de ucidere in masa a unor vietuitoare amenintate cu disparitia.

Autoritatile guvernamentale au declarat ca otravirea in masa este "periculoasa si daunatoare mediului" si a indemnat publicul sa "se abtina de la astfel de acte ilegale".

Zona a fost decontaminata, iar mostrele prelevate de la fata locului urmeaza sa fie analizate.

Vulturii care dau ocol cadavrelor pot fi observati de la kilometri departare, astfel ca braconierii, care se tem ca astfel vor fi deconspirati, apeleaza deseori la metoda otravirii acestor pasari, a explicat corespondentul BBC in Africa, Alastair Leithead.

Majoritatea pasarilor ucise erau vulturi cu spatele alb, specie aflata "in pericol critic de disparitie", conform clasificarii Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Printre pasarile moarte se numara si 17 vulturi cu capul alb si 28 de vulturi cu gluga, la randul lor "in pericol critic de disparitie".

Decesul acestor pasarir s-a produs in plin sezon de crestere a puilor, ceea ce inseamna ca si urmasii lor ar putea fi afectati, noteaza BBC.

Botswana a declansat un val de critici, luna trecuta, dupa ce a decis sa ridice embargoul privind vanatoarea. Autoritatile guvernamentale au argumentat ca prohibitia a condus la cresterea numarului de elefanti care produc pagube culturilor agricole si chiar au ucis cateva persoane din zonele rurale.

In Botswana traiesc circa 130.000 de elefanti, cea mai mare populatie de elefanti din lume.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#vulturi rari ucisi masa braconieri Botswana , #specie