Top 10 animale hibride (Galerie foto)

Luni, 09 Mai 2011, ora 18:19
52262 citiri
Top 10 animale hibride (Galerie foto)
Foto: listverse

Un animal hibrid este rezultatul imperecherii a doua animale din specii diferite, dar din aceeasi clasa. In natura, acest lucru se intampla foarte rar, insa oamenii de stiinta au facut pana acum mai multe combinatii.

Potrivit Listverse, iata zece animale hibride de-a dreptul surprinzatoare.

1. Ciclida Blood parrot

Aceasta ciclida a fost creata in Taiwan in jurul anului 1986 prin reproducerea incrucisata dintre o ciclida Midas si o ciclida Redhead sau una Red devil. In privinta ei exista mai multe controverse etice, deoarece are mai multe deformari anatomice, cum ar fi gura, care este foarte ingusta, astfel ca procesul de hranire este ingreunat.

2. Zebroida

Zebroida este numele general pentru orice animal hibrid obtinut dupa ce un mascul de zebra este incrucisat cu o femela din familia ecvideelor (cal, magar). Aceste hibride nu apar niciodata in natura, multe dintre ele se pot naste cu o forma de nanism si aproape in toate cazurile sunt infertile.

Din categoria zebroidelor fac parte zebrocalul (zebra si cal), zebromagarul (zebra si magar) si zebroponeiul (zebra si ponei). Aceste animale au de obicei constructia unei femele si dungile unui mascul zebra, desi dungile nu acopera niciodata intregul corp.

3. Iavaca

Acest animal este rezultatul incrucisarii unui iac cu o vaca domestica si este mult mai mare decat unul din cele doua. De asemenea, se crede ca este mai productiv in lapte si carne decat iacul sau vaca. Toate femelele iavaca sunt fertile si pot fi imperecheate ulterior cu masculi care fac parte din oricare din cele doua specii originale.

Masculii nascuti prin incrucisarea dintre iac si vaca sunt intotdeauna infertili. Hibridul a fost creat prima data in Tibet si Mongolia.

4. Cama

Cama a fost creata intr-un laborator din Dubai prin incrucisarea dintre un mascul de camila (un dromader mai exact) si o lama. Acest hibrid a fost obtinut cu scopul de a obtine un animal cu marimea si forta unei camile, dar cu temperamentul bland si productia ridicata de lana a unei lame.

Interesant este faptul ca hibridele cama sunt unele dintre putinele care sunt intotdeauna fertile si asta deoarece atat dromaderul, cat si lama au exact acelasi numar de cromozomi. Singurul mod de a obtine o cama este insa inseminarea artificiala, deoarece lama este de sase ori mai mica si mai usoara decat un dromader.

5. Ursul grolar

Ursul grolar, rezultat prin imperecherea dintre un urs grizzly si unul polar, a fost vazut atat in captivitate, cat si in salbaticie.

De regula, ursii grizzly si cei polari stau la distanta unii de altii, in salbaticie, primii preferand zone impadurite si imperechindu-se intotdeauna pe pamant, in timp ce ursii polari prefera apa si gheata si chiar nasc pe gheata.

Insa, faptul ca totusi s-au apropiat suficient de mult incat sa se imperecheze i-a determinat pe oamenii de stiinta sa lanseze teoria potrivit careia ursii polar sunt fortati de incalzirea climei si topirea ghetii sa intre pe teritoriul celor grizzly.

6. Colupul

Acesta este rezultat din imperecherea unui coiot cu un lup, adesea petrecuta in natura. Pana acum s-a constatat ca toti lupii rosii cunoscuti au gene de coiot, dar nu se stie inca sigur daca imperecherea mentionata este rezultatul limitarii habitatului acestor animale de catre dezvoltarea umana sau daca lupul rosu a fost intotdeauna un hibrid.

7. Pisica Savannah

Aceasta a fost acceptata ca o noua rasa in 2001 de catre Asociatia Felina Internationala, fiind rezultatul incrucisarii dintre pisica domestica si un serval african salbatic. Pisicile Savannah sunt mult mai sociabile decat cele domestice si au fost comparate adesea cu cainii, datorita loialitatii lor iesite din comun.

8. Balenodelfinul

Acesta este un hibrid rezultat din imperecherea dintre un delfin cu nas borcanat si o falsa balena ucigasa. Cea din urma, dupa cum spune si numele, nu este chiar o balena, ci o rasa foarte mare de delfin. Despre o astfel de imperechere se stie ca are loc in salbaticie, iar in captivitate sunt doar doua exemplare in toata lumea.

9. Albinele ucigase

Albinele ucigase sunt greseli hibride. Au aparut pentru prima data in 1957, cand un muncitor a eliberat din greseala 26 de matci tanzaniene care se aflau la o ferma din sud-estul Braziliei. Stupii apartineau biologului Warwick Estevam Kerr, care intentiona sa creeze un hibrid dintre albinele europene si albinele sud-africane, cu scopul de a obtine o rasa care sa dea mai multa miere si sa se adapteze mai bine in climatul tropical, comparativ cu albinele europene.

Dupa acea eliberare insa, matcile africane s-au incrucisat cu albinele braziliene. Ulterior, albinele ucigase s-au inmultit si au migrat, in prezent putand fi gasite in toata America de Sud si in aproape toata America de Nord. Albinele ucigase sunt extrem de agresive, dupa cum spune si numele.

10. Ligru

Ligrul este un hibrid rezultat din incrucisarea unui leu cu o tigroaica. In parcul Jungle Island din Miami poate fi vazut Hercule, un ligru urias, a carui greutate trece de 410 kilograme si care a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai mare felina din lume. Este foarte sanatos, iar oamenii de stiinta se asteapta sa aiba o viata lunga.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#animale hibride, #hibrizi animale , #specie