Un exemplar rar de dragon, aniversat odata cu debutul Game of Thrones

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 10:40
5487 citiri
Un exemplar rar de dragon, aniversat odata cu debutul Game of Thrones
Foto: Arhiva Pixabay

Un exemplar rar de dragon de Komodo care a implinit opt ani, luni, in aceeasi zi in care a debutat al optulea si ultim sezon din seria "Game of Thrones", a fost sarbatorit in cadrul parcului zoologic Australian Reptile Park

Animalul a primit numele unuia dintre personajele principale din serial, Daenerys, supranumita "Mama dragonilor", relateaza Xinhua.

Pentru a profita la maximum de amuzanta coincidenta, ingrijitorii parcului de reptile au organizat o petrecere speciala pentru Daenerys, cu decoratiuni tematice, cadouri si gustari apetisante.

"In ciuda aspectului ei draconic, Daenerys este o dulceata!", a asigurat Daniel Rumsey, directorul Departamentului Reptile din cadrul Australian Reptile Park.

"O plimbam in fiecare zi si iubeste atentia pe care o primeste din partea vizitatorilor nostri. A fost minunat sa o vedem bucurandu-se de cadouri si cautand recompensele gustoase cu carne dinauntru", a adaugat el.

"In cadrul surprizei de aniversare, i-am prezentat reginei noastre Daenerys si o coroana", a adaugat Rumsey.

Desi evenimentul a fost unul degajat, Rumsey spera ca atentia acordata animalului va ajuta la cresterea nivelului de constientizare cu privire la situatia celei mai mari soparle din lume, a carei populatie scade drastic.

Dragonii de Komodo traiesc pe insula cu acelasi nume din Indonezia si se estimeaza ca in prezent mai exista doar 3.000-5.000 de exemplare in salbaticie.

Aceasta specie este clasificata "vulnerabila" de catre Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii si, potrivit lui Rumsey, "incalcarea teritoriului de catre om, braconajul, dezastrele naturale si scaderea numarului de femele fertile" sunt principalii factori care au condus la scaderea populatiei de dragoni de Komodo.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dragon Komodo Game of Thrones , #specie