Ziare.com

Clusterul de la Magurele poate castiga un important premiu european. Sustine-l cu un like!

de Redactia Ziare.com
Luni, 25 Septembrie 2017, ora 11:31

   

Clusterul de la Magurele poate castiga un important premiu european. Sustine-l cu un like!
O initiativa romaneasca de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii are sanse sa obtina un premiu european, daca va avea sprijinul publicului in online.

Clusterul de la Magurele, creat in jurul Laserului de Mare Intensitate - ELI-NP - a lansat acum 3 ani o astfel de initiativa, care deja a castigat premiul la nivel national. Marti juriul se va intruni la Bruxelles, pentru a decide lista scurta cu cele mai interesante proiecte la nivel european. Din aceasta se vor alege apoi si premiantii.

Daca doriti ca initiativa Clusterului de la Magurele sa obtina un premiu european in acest domeniu, va invitam sa vizitati conturile MHTC de pe retelele de socializare Facebook, Twitter si Instagram si sa dati like.

Vorbiti si cu prietenii care sunt interesati de stimularea IMM-uri si doresc ca o initiativa romaneasca sa reuseasca la nivel european.

Magurele High Tech Cluster (MHTC) si-a propus sa contribuie la Dezvoltarea de Companii Inovative pe baza Cercetarii Avansate si a Comunicarii Publice. Intentia Clusterului de la Magurele (MHTC) este de a realiza transfer de cunoastere si tehnologii de la institutele care realizeaza cercetari avansate, cum este Laserul de la Magurele, catre IMM-uri, care, astfel, pot deveni lideri pe piata nationala si pe cele internationale.

Despre concurs

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderii si antreprenoriatului in Europa, expun cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

In mod normal, exista sase categorii la aceasta competitie anuala. In 2017, una dintre categorii a fost insa suspendata.

 • *
 • Promovarea spiritului antreprenorial

  Recunoaste initiativele la nivel national, regional sau local, care promoveaza spiritul antreprenorial, in special in randul tinerilor si al femeilor.

 • *
 • Investitii in abilitatile antreprenoriale

  Recunoaste initiativele la nivel national, regional sau local, pentru a imbunatati abilitatile antreprenoriale si manageriale.

 • *
 • Imbunatatirea mediului de afaceri

  Recunoaste politicile inovatoare la nivel national, regional sau local, care promoveaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor, care simplifica procedurile legislative si administrative pentru intreprinderi si pun in aplicare principiul gandirii initiale la scara mica in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii.

 • *
 • Sprijinirea internationalizarii afacerilor

  Recunoaste politici si initiative care incurajeaza la nivel national, regional sau local intreprinderea si in special intreprinderile mici si mijlocii, pentru a profita in masura mai mare de oportunitatile oferite de pietele din cadrul si din afara Uniunii Europene.

 • *
 • Sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor

  Recunoaste politicile si initiativele la nivel national, regional sau local, care sustin accesul intreprinderilor mici si mijlocii la pietele verzi si ajuta la imbunatatirea eficientizarii resurselor, spre exemplu prin dezvoltarea abilitatilor verzi, intalniri si finantare.

  In acest an, aceasta categorie a fost suspendata.

 • *
 • Antreprenoriat responsabil si global

  Recunoaste initiativele nationale, regionale sau locale ale autoritatilor sau parteneriatelor publice/private, care promoveaza responsabilitatea sociala in cadrul intreprinderilor de dimensiuni medii. Aceasta categorie va recunoaste de asemenea eforturile de a promova antreprenoriatul in cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi somerii, in special somerii pe termen lung, imigrantii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minoritatilor etnice.

  Marele premiu al juriului poate fi din orice categorie si va fi acordat candidatului care prezinta initiativa considerata cea mai creativa si plina de inspiratie din Europa.

  Citeste si:


  Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

  Sursa: Ziare.com

  Articol citit de 4366 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  2 comentarii
  Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

  Cluster ?

  Imi cer scuze anticipat* .. dar nu toti cititorii sunt familiarizati cu acest termen !!!

   

  dați laic!

  Adică nu contează ce conține proiectul, dacă are cele mai multe like caștigă? Atunci pentru ce mai e nevoie de o comisie? Să valideze numărul de like? Stupid concurs!

   


  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor