Experimente neobisnuite: Controlul si manipularea vremii, instrumentele viitorului

Miercuri, 28 August 2013, ora 09:41
7399 citiri
Experimente neobisnuite: Controlul si manipularea vremii, instrumentele viitorului
Foto: The Telegraph

Oamenii de stiinta afirma cu tarie ca experimentele desfasurate in ultima perioada au aratat ca vremea poate fi controlata. Acest lucru se poate face cu ajutorul laserelor in vederea crearii norilor, a inducerii ploii sau chiar a declansarii fulgerelor.

Expertii din intreaga lume se vor intalni luna viitoare la Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM) pentru a discuta despre folosirea unor lasere puternice ce pot genera schimbari in atmosfera, influentand astfel vremea, potrivit The Telegraph.

Experimentele cercetatorilor au aratat ca impulsurile intense de lumina pot duce la formarea ghetii si a condensarii apei, ceea ce ar duce la formarea norilor.

Oamenii de stiinta au inceput testarea echipamentelor pentru prima data, folosind impulsuri scurte de lasere, care au fost trase spre cer. Cercetatorii au demonstrat ca descarcarile electrice pot fi declansate si directionate, folosindu-se laserele.

Ei spera ca aceasta tehnologie sa permita ghidarea fulgerelor, in timpul furtunilor, departe de cladirile sensibile, cum ar fi centralele electrice sau aeroporturile. Aceasta metoda ar putea fi utilizata pentru a manipula vremea prin crearea de nori si de precipitatii, inaintea unor evenimente meteorologice majore.

"Laserele ultra-scurte lansate in atmosfera au aparut ca un instrument de viitor pentru controlul vremii si pentru studii climatice", au declarat profesorul Jean-Pierre Wolf si doctorul Jerome Kasparian, de la Universitatea din Geneva, organizatorii conferintei OMM.

Exista o lunga istorie a tentativelor oamenilor de stiinta de a controla vremea. In anii '60, Statele Unite au experimentat, cu ajutorul iodurii de argint, o incercare de a slabi intensitatea uraganelor.

URSS-ul a sustinut ca a creat nori de ploaie in incercarea de a proteja Moscova de emanatiile radioactive din timpul dezastrului nuclear de la Cernobil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#experimente laser control vreme, #manipulare vreme laser, #redirectionare fulgere om , #stiinta tehnica
Comentarii