Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mistere pe care oamenii nu le-au putut descifra de secole

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 09:17
4965 citiri
Mistere pe care oamenii nu le-au putut descifra de secole
Foto: Daily Mail

Omenirea incearca de secole sa descifreze mai multe mistere, dar acestea sunt de nepatruns. Dintre cele mai enigmatice amintim: existenta lui Dumnezeu, cum se va sfarsi lumea sau daca suntem singuri in Univers.

O intrebare care a intrigat omenirea timp de secole: Suntem singuri in Univers? Conform unui studiu recent, aceasta chestiune se gaseste in fruntea listei misterelor pe care oamenii incearca cu disperare sa le descifreze, potrivit Daily Mail.

Sondajul a fost realizat cu ocazia lansarii canalului de televiziune Eden din Marea Britanie si a relevat faptul ca trei sferturi dintre adultii britanici sunt interesati de stiinta.

"Au trecut mai mult de 500 de ani de cand marea majoritate a oamenilor credea ca Pamantul era plat, asa ca este important sa constientizam ca intelegerea noastra in domeniul stiintei se dezvolta cu o viteza ametitoare.

Acest sondaj arata ca cei mai multi dintre noi se intreaba: 'care este locul nostru in Univers?', dar si care sunt misterele inca nerezolvate de catre stiinta", a spus Adrian Wills, director la televiziunea britanica Eden.

Emisiunea Science Month de la televiziunea Eden incearca sa raspunda la unele dintre aceste intrebari, desi este foarte clar ca mai avem multe de invatat.

Va prezentam mai jos cele mai misterele care suscita cel mai mare interes si care nu si-au gasit o rezolvare pana in prezent.

10 intrebari fara raspuns

1. Suntem singuri in Univers?

Oamenii de stiinta considera ca Universul cuprinde mai multe sisteme planetare. Cu toate acestea, nu s-au putut dezvolta mijloacele tehnologice pentru a ajunge la milioane de ani lumina, pentru a intra in contact cu ele.

2. Va exista vreodata un tratament pentru cancer?

Ratele de supravietuire pentru diferitele forme de cancer s-au imbunatatit, iar tot timpul au aparut tratamente noi. Dar este putin probabil ca aceasta boala sa-si gaseasca leacul, peste noapte, in viitorul apropiat.

3. Exista Dumnezeu?

Nu exista dovezi empirice, masurabile stiintific pentru a demonstra existenta lui Dumnezeu.

4. Cat de mare este spatiul?

Unii astronomi cred ca nu exista limita pentru marimea Universului. Altii spun ca, de la Big Bang, Universul s-a extins pana la aproximativ 150 de miliarde de ani lumina in diametru.

5. Cum si unde a inceput viata pe Pamant?

Au existat numeroase teorii, dar niciuna nu a fost dovedita in totalitate.

6. Este posibila calatoria in timp?

S-a speculat ca exista asa-numitele "gauri de vierme", care fac posibila calatoria in timp. Cu toate acestea, existenta lor nu a fost confirmata.

7. Vom coloniza vreodata spatiul?

Unii sustin ca trebuie sa cream colonii pe alte planete, in cazul in care conditiile de pe Pamant ar deveni neospitaliere.

8. Ce va inlocui petrolul si cand?

Sursele alternative de energie sunt disponibile, dar trebuie sa fie mai eficiente ca sa inlocuiasca petrolul. Progresele din domeniul nanotehnologiei ar putea reprezenta o solutie.

9. Cum se va sfarsi Universul?

Teoriile sustin ca Universul isi va opri expansiunea si apoi va intra in colaps. Atunci totul va deveni rece...

10. Cat timp poate fi prelungita viata omului?

Experimentele efectuate pe soareci au convins cercetatorii ca oamenii pot trai, intr-un viitor nu foarte indeparat, mai mult de o suta de ani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mistere nerezolvate secole, #misterele lumii, #existenta Dumnezeu, #suntem singuri Univers , #stiinta tehnica
Comentarii
Poza Campeono
Campeono
rank 5
Dumnezeu de nu ar exista...