Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 dintre femeile care au marcat anul 2012 (Galerie foto)

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 22:15
8259 citiri
10 dintre femeile care au marcat anul 2012 (Galerie foto)
Foto: Femina fr.

Ca sunt actrite, cantarete, femei politiciene, toate au un punct comun. Prin talent, angajament pentru o cauza dreapta sau prin scandalul pe care l-au provocat, au marcat actualitatea anului 2012.

La o prima vedere, unele nume ar putea parea necunoscute.

Dar, pe masura ce parcurgi doar cateva randuri care subliniaza realizarile remarcabile ce le-au condus fie spre Premiul Nobel pentru Pace ori chiar la carma unei tari, cum este cazul lui Joyce Banda, iti dai seama ca, da, intr-adevar, aceste femei au meritat sa tina primele pagini ale ziarelor.

Femina fr. va prezinta 10 dintre femeile ce si-au lasat amprenta asupra anului 2012.

Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi este castigatoarea Premiului Nobel pentru Pace, ce-i fusese decernat in 1991, pe cand se afla inca in arest la domiciliu.

Dorinta ca Birmania sa devina o tara democrata este crezul ei, iar pentru acest lucru isi va juca rolul pana la capat.

Joyce Banda

Pe 7 aprilie, Malawi traieste un moment istoric important. Joyce Banda, militanta pentru drepturile femeii, devine prima femeie presedinte a acestei tari, speranta pentru cei 15 milioane de locuitori, asfixiati de criza.

Nasrin Sotoudeh

Arestata in 2010, avocata Nasrin Sotoudeh a fost condamnata in 2011 la sase ani inchisoare pentru "atentat la securitatea nationala si propaganda impotriva regimului iranian".

A stat mai mult de o luna de zile in greva foamei, fiindca fiicei sale, in varsta de 12 ani, i se interzice sa iasa din teritoriile ocupate. Dar pe 27 octombrie, Nasrin Sotoudeh si regizorul Jafar Panohi primesc Premiul Saharov pentru libertatea de gandire.

Adele

La "Grammy Awards", cantareata a obtinut 6 trofee pentru performantele ei muzicale, egaland scorul atins de Beyonce in 2011.

Camille Muffat

La Olimpiada de la Londra, Camille Muffat (23 de ani) a castigat aurul la natatie, proba 400 metri liber, argintul, 200 m, si bronzul 4X200 m. Este deja supranumita Laure Manadou.

E.L. James

S-ar putea crede despre ea ca este o mama banala, o casnica obisnuita. Si totusi...autoarea trilogiei "Fifty Shades" a revolutionat lumea literaturii erotice. Cartile sale, per total, s-au vandut in peste 40 milioane de exemplare in lume.

Kristen Stewart

Pentru actrita Kristen Stewart, 2012 a fost un an dificil, caci o revista magazin a publicat fotografii infatisand-o pe ea cu Rupert Sanders, realizatorul filmului Alba ca Zapada. Tanara care este in cuplu cu Robert Pattinson a trebuit sa dea un comunicat pentru a-si cere scuze, iar Rob i-a mai acordat o sansa in aceasta toamna.

Michelle Obama

A fost pe toate fronturile. A continuat proiectul de a lupta impotriva obezitatii infantile, a participat la zeci de reuniuni pentru strangerea de fonduri, l-a aparat pe sotul sau, Barack Obama, mai ales pe platourile de filmare. Totul, cu umor, gratie si naturalete, lucru ce a dus la cresterea popularitatii sale.

Pussy Riot

Sunt cele cinci tinere care in Catedrala Christ-Saveur din Moscova au intonat in altar o rugaciune punk impotriva presedintelui Putin. Trei dintre ele au fost arestate pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa".

Regina Elisabeta a II-a

In acest an si-a sarbatorit 60 de ani de domnie. La 86 de ani ai sai, Regina Elisabeta ramane foarte apreciata de britanici, dupa cum arata sondajele.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#femei vedete 2012, #femei importante 2012, #femei deosebite, #celebritati 2012 , #stiri magazin