27 de medalii pentru Romania la Salonul International de Inovatii Moscova

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 20:26
1661 citiri
27 de medalii pentru Romania la Salonul International de Inovatii Moscova

Romania a castigat 27 de medalii si premii speciale la cea de-a X-a editie a Salonului International de Inovatii si Investitii de la Moscova pentru cele 20 de inventii cu care Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a fost prezenta la eveniment.

Conform unui comunicat al ANCS, inventatorii romani au castigat opt medalii de aur, noua medalii de argint, trei medalii de bronz si sapte premii speciale.

Cele opt medalii de aur au fost castigate de:

- Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica pentru inventia "Procedeu de obtinere a unui bioprodus pe baza de seleniu si crom"

- Corneliu Birtok Baneasa pentru "Dispozitiv dinamic de transfer al aerului"

- SC Hidroelectrica SA pentru "Instalatie Automata de Ungere", Aurel Enache

- Liviu Luca pentru inventia "Procedeu si instalatie pentru cresterea energiei de combustie produsa de un gaz natural combustibil"

- Institutul de Mecanica Solidelor pentru "Metoda si dispozitiv de actionare si control al robotilor mobili inertiali"

- Universitatea Lucian Blaga Sibiu pentru inventia "Dispozitiv pentru activarea magnetica a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform"

- Institutul de Cercetare pentru Acoperiri Avansate SC ICAA SA pentru "Nano materiale avansate pentru protectia pe termen lung a constuctiilor metalice"

- SC EXINVENT ROM SRL Craiova pentru inventia "Instalatie de energizare a apei si stimularea cresterii plantelor".

Dupa Salonul International de la Geneva, unde inventatorii romani au castigat 58 de medalii si premii speciale, aceasta este cea de-a doua reusita importanta a Romaniei in acest an.

Cea de-a zecea editie a Salonului International de Inovatii si Investitii de la Moscova s-a desfasurat intre 7 si 10 septembrie, sub inaltul patronaj al Guvernului Federatiei Ruse.

Organizatorii evenimentului au fost: Ministerul Educatiei si Stiintei din Federatia Rusa, Camera de Comert si Industrie din Moscova si Asociatia TECHNOPOL Moscova. Salonul este unul dintre evenimentele oficiale ale Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala, precum si al Asociatiei Internationale pentru Protectia Proprietatii Industriale.

Aceasta este cea de-a doua participare a Romaniei la acest Salon, prima avand loc anul trecut. Pavilionul expozitional a gazduit 1.000 de inventii pe o suprafata de 12.000 de metri patrati.

Alaturi de cele peste 500 de organizatii si companii din Federatia Rusa, s-au aflat expozanti din mai multe tari, cum ar fi: Cehia, Coreea, Iran, Polonia, Romania, Ucraina.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#concurs Moscova, #premii inovatii Romania, #premii Romania Moscova , #stiri magazin