Barbie distruge padurile tropicale din Indonezia

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 19:03
3136 citiri
Barbie distruge padurile tropicale din Indonezia

Organizatia de mediu Greenpeace sustine ca are dovezi care arata ca ambalajul papusilor Barbie provine din padurile tropicale din Indonezia, acuzand, astfel, producatori precum Mattle si Walt Disney de contributie la defrisarea rapida a tarii.

Activisti Greenpeace costumati in Ken au "defilat" prin sediul Mattle din Los Angeles afisand bannere care spuneau ca papusa Barbie contribuie la distrugerea padurilor tropicale, informeaza Reuters. Un afis imens a fost plasat pe fatada cladirii ilustrand o declaratie a lui Ken: "Barbie, it's over! I don't date girls that are into deforestation" (Barbie, s-a terminat! Nu ma intalnesc cu fete care au legatura cu defrisarile).

"Barbie distruge padurile tropicale si impinge specii periclitate, precum tigrul, spre extinctie", spune Bustar Maitar, directorul campaniei pentru salvarea padurilor tropicale din Indonezia. "Mattle, care produce papusile, trebuie sa inceteze sa ambaleze cea mai celebra papusa din lume prin distrugerea padurilor", a adaugat acesta.

Activistii au urmarit certificatele companiilor pentru a dovedi ca Mattle, dar si Disney, folosesc ambalaje produse de firma indoneziana Asia Pulp and Paper (APP), acuzata de distrugerea padurilor.

Ca raspuns la acuzatii, APP sustine ca produsele sale indeplinesc cerintele legale pentru toate tarile, inclusiv Indonezia. "Credem ca este iresponsabil sa te joci cu emotiile copiilor si parintilor lor prin reincalzirea unor acuzatii vechi si nefonate pentru a ataca industria unei tari in curs de dezvoltare", se mai arata in raspuns.

Reprezentantii APP au mai adaugat ca produsul atacat de Greenpeace contine 96% material reciclat.

Greenpeace anunta ca activitatile din Los Angeles si Jakarta marcheaza startul unei campanii mondiale de a opri companiile producatoare de jucarii din a defrisa Indonezia, unde estimarile guvernamentale arata ca se defriseaza aproximativ un milion de hectare de padure in fiecare an.

Citeste mai mult despre Barbie distruge padurile tropicale din Indonezia pe Think Outside the Box

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Barbie Greenpeace demonstratii, #Barbie reciclare, #Barbie paduri Indonezia, #defrisare paduri tropicale Indonezia, #Barbie mediu , #stiri magazin