Castele de vanzare

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 13:04
11284 citiri
Castele de vanzare

Vechi sau mai noi, inconjurate de gradini de vis, sau aflate pe marginea unor lacuri linistite, castelele din Franta nu duc lipsa de prestigiu. Ba chiar dimpotriva.

Cu toate acestea, in ultimul an, multe astfel de proprietati au fost scoase la vanzare, din diferite cauze.

De cele mai multe ori a fost vina crizei economice, si nevoia de bani lichizi a proprietarilor, dar au fost si situatii in care castelele au fost scoase la vanzare pentru ca intretinerea lor depasea posibilitatile financiare ale proprietarilor.

Valoarea acestor proprietati variaza de la un milion la 14 milioane de euro. Aflate peste tot in Franta, unele dintre acestea sunt obiective turistice sau sunt monumente istorice.

Toate sunt insa frumoase, si chiar daca majoritatea dintre noi nici un putem macar visa la un astfel de "domiciliu", nimic nu ne opreste sa le admiram, in colectia de castele de vanzare, prezentata de Linternaute .

Situat in Bretania, castelul Morbihan a fost construit in secolul XIV si a fost redecorat respectand silul medieval. Castelul are 32 de camere, se afla pe malul unui lac si este monument istoric. Suprafata locuibila este de 1000 de mp, fiind inconjurat de sapte hectare de teren.

Situat in inima unui mic sat, castelul Loiret se afla la doar 120 de kilometri de Paris. Are 20 de camere, 38 de hectare de teren in jur, un lac si poate fi cumparat cu putin mai mult de un milion de euro. A fost construit in secolul XIX. Are numeroase dependinte, inclusiv o capela si un mic cimitir.

Castelul Cantal este situat in Auvergne, in nordul Frantei. Construit in secolul XVI, se afla la marginea unei paduri, intr-o zona de deal.

A fost recent consolidat si restaurat, are 20 de camere si noua bai, dar si numeroase dependinte: o sera, o capela si un garaj. Este scos la vanzare pentru ceva mai mult de un milion si jumatate de euro, in care sunt incluse si 18 hectare de padure.

Aflat la cinci minute, de mers pe jos, de malul Atlanticului castelul Loire dateaza din secolul XIV.

Are o suprafata locuibila de 150 mp si o capela. Castelul are un parc imens cu arbori seculari. Are 20 de camere si un teren de aproape sapte hectare. Este scos la vanzare pentru doua milioane de euro.

Situat in apropiere de Toulouse, castelui Garonne este inscris in lista monumentelor istorice. Este scos la vanzare pentru doua milioane de euro, inclusiv padurea intinsa pe doua hectare. Are un parc de un hectar, 19 camere, pus alte dependinte.

Castelul Charente a fost construit in secolul XIII. Se afla intr-o zona pitoreasca, are numeroase dependinte si o suprafata locuibila de peste 800 de mp, repartizate in cele 17 camere.

Poate fi cumparat pentru un milion si jumatate de euro, cu tot cu istorie si fantome.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#castele Franta vanzare , #stiri magazin