Cei mai bogati germani: Ce avere au rudele apropiatului lui Hitler

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 00:01
15968 citiri
Cei mai bogati germani: Ce avere au rudele apropiatului lui Hitler
Foto: moviespictures.org

Descendentii Magdei Goebbels, sotia ministrului nazist al Propagandei, detin acum cea mai mare avere din Germania: 24,5 miliarde de lire.

Magda Goebbels s-a casatorit cu apropiatul lui Hitler in 1931. Acum, copiii lui Harald Quandt, fiul sau dintr-un mariaj anterior, care detin 46,7% din concernul german BMW, i-au depasit pe fondatorii supermagazinelor Lidl si Aldi, care au detinut conducerea in topul celor mai bogatate familii germane in ultimul deceniu, scrie Daily Mail.

Magda Goebbels s-a casatorit cu Gunther Quandt in 1921, la trei ani dupa ce sotia acestuia murise, lasandu-l cu doi fii, Hellmut si Herbert. Cei doi au avut un copil, Harald.

Magda l-a parasit insa pe Quandt in 1929, dupa ce s-a indragostit de Joseph Goebbels, omul responsabil cu propaganda regimului nazist. Cei doi s-au casatorit doi ani mai tarziu, iar Hitler le-a fost nas de casatorie.

Harald a trait cu mama sa si cu Goebbels pana cand s-a inrolat in armata germana, in 1939. Pe front, a fost facut prizonier de armata britanica si a stat intr-un lagar in Libia. Mama sa, Magda, s-a sinucis impreuna cu Goebbels, dupa ce si-au omorat cei sase copii ca sa nu fie capturati de trupele rusesti.

Ea a apucat sa ii scrie un mesaj de despartire in care ii spunea ca "probabil ca tu vei fi singurul ramas sa continui traditia familiei noastre". Harald si fratele sau vitreg Herbert au mostenit apoi averea lui Quandt, provenita din producerea de armament pentru nazisti.

Herbert a salvat BMW de la colaps in anii '60, cand a sprijinit realizarea unor noi modele de masini, iar uriasul succes al companiei a facut ca familia Quandt sa urce tot mai mult in topul bogatilor din Germania.

Harald a murit intr-un accident de avion in 1967, iar Herbert in 1982. Fiicele lui Harald Quandt, Coleen-Bettina Rosenblat-Mo, in varsta de 51 de ani, Gabriele Quandt, in varsta de 61 de ani, si Katarina Geller-Herr, in varsta de 62 de ani, sunt foarte discrete, in ciuda averii lor.

Insa vaduva lui Herbert, Johanna Quandt, acum in varsta de 86 de ani, si copiii ei, Stefan Quandt si Susanne Klatten, apar des la intalnirile cu detinatorii de actiuni al BMW.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Germania bogati averi Goebbels, #Germania sotie Goebbels urmasi, #Goebbels sotie avere top , #stiri magazin