Cocktail-uri perfecte, ca sa-ti cuceresti invitatii (Galerie foto)

Sambata, 06 August 2011, ora 14:30
36330 citiri
Cocktail-uri perfecte, ca sa-ti cuceresti invitatii (Galerie foto)

Cocktailul - ortografiat uneori fonetic cocteil - este acea bautura fina si sofisticata cu care dovedesti invitatilor ca esti prea rafinat sa le oferi tuiculita de Valeni si prea occidental ca sa-i servesti cu vodca.

Un bucatar berlinez pretinde ca a identificat pana acuma 628 retete de cocktail, dar s-ar putea sa fie mai multe.

Indiferent cate exista, daca iti propui sa alegi din top, primele zece conteaza, fapt pentru care portalul fresh.ru le si prezinta in ordine inversa, ca la orice mare concurs international.

Locul 10: "Mojito". Este o inventie cubaneza, datata din 1930. Se prepara din rom alb cubanez (exclus Jamaica), sifon, flori de tei, menta si zahar nerafinat (brun). Se piseaza menta cu florile de tei si cu zahar, apoi se adauga restul ingredientelor si gheata. Proportiile se aleg "ad libitum", ceea ce va individualiza bautura. Se agita in shaker, cat te tine rabdarea.

Locul 9: "Pina colada". Bautura este portoricana. Ingrediente: rom alb, lichior de nuca de cocos, suc natural si proaspat de ananas. Ghiata, shaker. Licoarea, deosebit de dulce, le ispiteste indeosebi pe doamne. Are succes mare in Caraibe, unde le este prezentata turistilor ca un fel de bautura nationala.

Locul 8: "Cosmopolitan". A fost nascocit de barmanii de pe riviera franceza, in anii '20. Reteta: sirop de visine, nectar de caise, sirop de trandafiri, gheata, sifon, dupa preferinta. Shaker, cat te tine rabdarea. Faima acestui cockteil a raspandit-o pe tot globul actrita Sarah Jessica Parker, in filmul de succes "Sex and the City".

Locul 7: "Tequila Sunrise". Baza retetei: tequila (bautura alcoolica dulce de provenienta mexicana), suc de portocale, sirop de rodie, gheata multa. Obligatoriu shaker.

Locul 6: "Daikiri". Este un cocktail devenit legendar datorita scriitorului Ernest Hemingway, pentru care era bautura preferata. De altfel, scriitorul a facut-o cunoscuta, dupa ce a descoperit-o preparata de inginerul american Jennings Cox, in total anionimat. Reteta: rom, mult suc de lamaie, coaja de mandarina si de lamaie, gheata. Este racoritor.

Locul 5: "Margaret". Tequila, sirop de lamaie, sirop de portocale si de mandarine. Dreptul de autor al acestei retete simple este inca in disputa intre trei pretendenti.

Locul 4: "Martika Dry". Desi drepturile de autor le revendica un oarecare James Bond, reteta este cunoscuta de la inceputul secolului al XX-lea, cand preparatul era socotit bautura casei la hotelul "Knickerbocker" din New York. Reteta este stricta: 10 ml vermuth sec, 50 ml gin tare (de buna calitate, nu contrafacut) si gheata. Shaker - la mare viteza.

Locul 3: "Cuba Libre". N-are nici o legatura cu regimul castrist. Licoarea a fost lansata in 1883, in timpul celebrarii independentei Cubei. Este o bautura dulce, cu putin alcool, mult zahar, pulpa de fructe tropicale, ierburi aromate si gheata.

Locul 2: Cocktail "Surubelnita". Este un nume conspirativ, nascocit ca sa induca in eroare autoritatile, intrucat aceasta bautura tipic americana a aparut pe timpul prohibitiei. Baza este votca, la care se adauga pulpa si coaja rasa de la citrice si alte fructe exotice, cu rolul de a ascunde mirosul de alcool. Este cocktail-ul nostalgicilor americani.

Locul 1: "Bloody Mary". Autorul este un barman american, care a muncit multi ani pana si-a perfectionat si brevetat inventia. Are la baza: vodca ruseasca, suc de lamaie, sos Worcestershire si sos "Tabasco". Varianta: daca in loc de vodca se pune tequila, se obtine "Bloody Maria".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cocktail reteta, #cocktail musafiri, #realizare cocktail , #stiri magazin