Hotel de 5 stele intr-o fosta mina de suprafata (Galerie foto)

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 15:12
7978 citiri
Hotel de 5 stele intr-o fosta mina de suprafata (Galerie foto)
Foto: Casa e Clima

Un hotel de 5 stele, cu 19 etaje, din care 16 sub nivelul stradal si unul subacvatic, va fi construit intr-o zona abandonata de la poalele masivului muntos Tianmashan, aflat la portile Shanghai-ului.

Proiectul, conceput de specialistii britanici de la The Atkins Group, urmeaza sa fie inaugurat la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, sub denumirea "International Shimao Shanghai Wonderland", relateaza Casa e Clima.

Particularitatea zonei in care va fi amplasat edificiul se datoreaza pe de o parte aspectului sau nu tocmai incurajator, asemanator unei rape impracticabile, adanca de peste 100 de metri si lunga de 240 de metri, iar pe de alta parte datorita faptului ca a fost utilizata cu ani in urma la exploatarea minereurilor si materialelor de constructii, fiind ulterior abandonata intr-o stare avansata de degradare.

Aceasta zona va suferi o transformare spectaculoasa, pentru a deveni leaganul unei constructii de exceptie, destinate vacantelor de lux sau calatoriilor de afaceri care impun ambiente exclusiviste.

La bazele versantului urmeaza sa fie amenajat un lac artificial, sub oglinda caruia se va regasi elegantul restaurant al hotelului, un varf de atractivitate pentru intregul proiect, alaturi de o spectaculoasa cascada ce va scalda una din sectiunile verticale ale edificiului.

Potrivit sursei citate, proiectul ar putea da nastere unui nou curent arhitectural: dupa generatii intregi de zgarie-nori, cu noua constructie se inaugureaza "stilul proiectarii in adancime".

Hotelul va dispune de 380 de camere, la un pret situat undeva in jurul sumei de 300 de euro pe noapte si va pune la dispozitia oaspetilor sai o ampla zona de vacanta, cu servicii de divertisment si activitati organizate pentru petrecerea unor clipe de neuitat.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#hotel lux mina, #hotel lux prapastie, #hotel lux Shanghai, #International Shimao Shanghai Wonderland , #stiri magazin
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Camere de hotel sub nivelul solului! Arhitectul va fi auzit cumva de