Namibia, tara oamenilor rosii (Galerie foto, video)

Sambata, 22 Mai 2010, ora 14:25
29289 citiri
Namibia, tara oamenilor rosii (Galerie foto, video)

Aflata pe coasta de sud-vest a Africii, Namibia este cea mai putin populata tara din lume, depasind doar Mongolia, care detine recordul absolut. Numele statului, ce si-a castigat independenta abia in 1990, vine de la desertul Namib, care ocupa mai mult de trei sferturi din tara.

Supranumita "tara ingerilor", Namibia este un loc al contrastelor. Daca de sub stratul gros de nisip au fost scoase la lumina unele dintre cele mai spectaculoase diameante si sute de kilograme de topaze, rubine, safire si ametiste, tara este una dintre cele ma sarace din lume.

Desertul namibian este parte a unuia dintre cele mai mari parcuri nationale din lume, avand o suprafata de cinci milioane de hectare.

Aici sunt specii rare de antilope, soparle si exemplare din copacul-pepene - un arbust care are radacini de maxim 20-30 de centimetri si un trunchi spongios, cu diametrul de 15 metri, ca forma de adaptare la clima uscata si foarte calda.

Tempraturile diurne pot urca si pana la 48 de grade, ceea ce nu reprezinta insa valorile maxime ale verii namibiene.

Cele mai frumoase femei din toata Africa

In nordul extrem al Namibiei traieste tribul Himba, instalat aici acum mai bine de 600 de ani. Populatia Himba numara intre 20.000 si 30.000 de membri, are o limba proprie si obiceiuri care se transmit din generatie in generatie.

Sunt triburi nomade, care se ocupa doar ocazional cu agricultura, ocupatia de baza fiind cresterea animalelor. Traiesc exclusiv in zona desertica, si isi respecta cu sfintenie obiceiurile si stilul de viata ancestral.

Cu totul particular pentru tribul Himba este interesul pentru frumusetea corporala, evident, mai ales din partea femeilor. Acestea poarta doar fuste scurte din piele de animale, tabacita si croita de ele, si foarte multe podoabe lucrate manual.

Despre femeile Himba se spune ca sunt cele mai frumoase femei din Africa. Avand o grija deosebita fata de trupul lor, femeile se "imbraca" cu o pasta facuta din grasime si argila rosie.

Aceasta "crema" le protejeaza pielea de razele soare si le da o culoare cu totul speciala, de unde li se trage si numele de "oamenii rosii". Mai mult, femeile isi prepara deodorante naturale, si au foarte multa grija de mainile, fata si dintii lor.

Femeile isi acopera chiar si parul, pe care il poarta strans in cozi complicate, cu aceasta pasta de argila.

Oameni Himba sunt prietenosi si foarte sociabili. Accepta cu usurinta sa interactioneze cu turistii, pentru care locurile in care acestia traiesc sunt de mare interes.

Tribul beneficiaza de protectia Organizatiei Natiunilor Unite, care a intervenit intotdeauna cand a fost necesar pentru conservarea modului lor de viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#himba, #tribul himba, #tribul himba africa namibia , #stiri magazin
Comentarii
Poza Ambigua
Ambigua
rank 5
Felicitari, Alexandra, continua!