O lume paralela, ascunsa in interiorul Pamantului?

Joi, 09 Iunie 2011, ora 11:12
15238 citiri
O lume paralela, ascunsa in interiorul Pamantului?
Foto: thenewearth.org

Pamantul ar putea fi gol, in interiorul lui existand o alta lume. Oamenii de stiinta gasesc dovezi care ii conduc catre concluzia ca exista lumi paralele.

Fizicienii de la Stanford au facut un calcul referitor la numarul ipotetic de universuri care s-au format de la Big Bang. Se pare ca aceste universuri se afla unul intr-altul, incluzand aici si planeta noastra, informeaza Pravda. Este posibil, afirma specialistii, ca un alt Pamant sa fie ascuns in planeta Pamant.

In Grecia antica exista un mit despre Tartar, o lume subterana amenintatoare. Filozoful Anaxagoras a creat un model in care un Pamant plat era inconjurat de o sfera de aer si un nor de eter. El a scris despre existenta unei lumi paralele, cu propriii locuitori, orase si chiar astri ceresti.

O planeta "seaca"?

Au existat si teorii conform carora in interiorul Pamantului exista un spatiu gol. Printre cei care sustinut acest lucru au fost Galilei, Franklin si Lichtenberg. In 1818, John Cleves Symmes a incercat sa demostreze oficial ca Pamantul este format din sfere concetrice, cu deschideri la cei doi poli.

Un academician sovietic, V. Obruchev, sustinea ca Pamantul a fost gaurit de un meteorit imens, acesta creand spatiul din interiorul planetei.

Cercetatorul american Cyrus Teed a sustinut ca suprafata Pamantului ar putea fi asemenea unei "cochilii" interne a unei sfere. Conform teoriei sale, noi toti traim in aceasta "cochilie" a Pamantului.

Ramane intrebarea cum ar arata creaturile care traiesc in interiorul planetei noastre, in cazul in care ele exista.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#pamant lumi paralele, #mai multe lumi pamant, #pamant gol, #terra miez gol , #stiri magazin