Povestea uimitoare a unei femei crescuta de maimute

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 23:28
10085 citiri
Povestea uimitoare a unei femei crescuta de maimute

O femeie din Marea Britanie afirma ca a fost crescuta de maimute din rasa Capucin, dupa ce a fost abandonata in jungla columbiana.

Povestea de viata a Marinei Chapman nu este una obisnuita. Intr-o carte autobiografica aceasta explica ca a fost rapita de langa familia sa, din apropiere de Cucuta, Columbia, la varsta de aproximativ 5 ani. "Pentru a obtine o rascumparare, fara indoiala", scrie femeia in carte, potrivit Telegraph.co.uk .

Insa se pare ca a intervenit ceva si rapitorii au abandonat-o in jungla columbiana. Aici a nimerit in mijlocul unor maimute Capucin, care au ingrijit-o si hranit-o timp de cinci ani.

Vanduta la bordel

Dupa aceasta perioada, niste vanatori au descoperit-o in jungla, au luat-o si au vandut-o la un bordel, pentru a ajuta la menaj. Aici a fost pusa sa faca sarcini dificile de curatenie, ceea ce a determinat-o, dupa cativa ani, sa fuga. A trait apoi pe strazi, a fost chiar si arestata, pentru ca in cele din urma sa ajunga servitoare la o familie de columbieni.

Acestia au invervenit pe langa autoritati si adolescenta a primit un act de identitate cu numele Marina Luz, apeciindu-se ca s-a nascut in 1950.

Cand avea 25 de ani a insotit o familie, vecini cu cei pentru care lucra, la Bradford, Marea Britanie, pentru o sedere de sase saptamani. Aici, la o intrunire religioasa l-a intalnit pe John Chapman, un bacteriolog de 29 de ani. Tanara a ramas la Bradford, iar in 1977 s-a casatorit cu acesta, avand impreuna doua fete.

O mama speciala

Femeia a precizat ca tot ce isi aminteste din copilaria ei inainte de a ajunge in jungla este "o papusa de culoare neagra si o mana mirosind a cloroform care i-a acoperit fata", atunci cand a fost rapita.

Una dintre fiicele Marinei a povestit ca, inca de cand era mica si-a dat seama ca mama ei este "una mai speciala", invatandu-le, pe ea si pe sora ei, sa scoata un zgomot deosebit atunci cand le este foame, sau adormindu-le seara cu intamplari din jungla. Si astazi, Marina Chapman este capabila sa efectueze unele sarituri de pe o creanga pe alta si sa prinda cu usurinta insecte si pasari salbatice.

Carte autobiografica si documentar de televiziune

Dupa casatorie, femeia s-a calificat pentru meseria de bucatar, insa apoi s-a instruit pentru a lucra cu copii mici cu deficiente. Marina Chapman marturiseste ca sotul sau a avut inititiva unei carti autobiografice, pentru a trage un semnal de alarma in privinta traficului de fiinte umane in America de Sud. Cartea despre viata sa a fost deja publicata in sapte tari, iar in prezent, in Marea Britanie, se pregateste si un documentar de televiziune pe aceasta tema.

Specialistii afirma ca aceasta situatie nu este una singulara, existand si alte cazuri de copii acceptati de maimutele salbatice in grupul lor. Capucin este o rasa de maimute despre care se apreciaza ca pot fi comparate la inteligenta cu un copil de trei ani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#femeie crescuta maimute, #copil abandonat jungla, #copil acceptat maimute, #trafic fiinte umane, #maimute rasa Capucin , #stiri magazin
Comentarii