Personalitati din intreaga lume fac declaratii emotionante dupa decesul Arethei Franklin: Regina a murit. Traiasca Regina!

Joi, 16 August 2018, ora 19:24
4738 citiri
Personalitati din intreaga lume fac declaratii emotionante dupa decesul Arethei Franklin: Regina a murit. Traiasca Regina!
Foto: Facebook/ Aretha Franklin

Bill Clinton, John Legend, Elton John, Paul McCartney, Lionel Richie, Barbra Streisand, Carole King, Annie Lennox s-au numarat printre personalitatile care si-au exprimat regretul privind moartea Arethei Franklin, joi, la varsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

"Vocea; prezenta; stilul. Nimeni nu a fost mai bun. O adevarata Regina a muzicii soul", a declarat muzicianul Lionel Richie pentru publicatia Variety.

Cantareata Carole King, care i-a compus Arethei Franklin unul dintre hituri, "You Make Me Feel Like) A Natural Woman", a vorbit despre mostenirea artistica a cantaretei, pentru care are "atat de multa dragoste si recunostinta", in timp ce John Legend a vorbit despre "cea mai mare cantareata pe care o cunoaste".

Cantareata si actrita Barbra Streisand a scris pe Instagram despre "o cantareata stralucitoare unica, dar si o activista pentru drepturile civile, care a avut un mare impact asupra lumii".

Iar Paul McCartney, fostul membru al trupei The Beatles, a scris: "Sa stam putin si sa multumim pentru frumoasa viata a Arethei Franklin, Regina sufletelor noastre, care ne-a inspirat pe toti de-a lungul anilor. Ne va lipsi, dar amintirea maretiei ei ca muzician si ca persoana minunata va trai cu noi pentru totdeauna".

Printre cei care si-au exprimat regretul pentru despartirea de Aretha Franklin se numara si cantareata Annie Lennox: "Ca Regina unica a muzicii soul, Aretha Franklin nu avea pereche. A detinut suprematia si va ramane mereu intre cele mai stralucitoare stele, ca una dintre cele mai speciale cantarete, artiste live si de studio pe care lumea a avut sansa sa le cunoasca".

"Una dintre cele mai mari cantarete ale tuturor timpurilor", a scris, pe Twitter, actorul Hugh Jackman, care a amintit ca a avut una dintre cele mai mari experiente ale vietii atunci cand a cantat alaturi de Aretha Franklin la o gala Tony.

"Pentru mai mult de 50 de ani, ne-a tulburat sufletele. Era eleganta, gratioasa si nu facea compromisuri in ceea ce priveste arta sa (...) Va fi regina muzicii soul pentru totdeauna si mai mult decat asta pentru cei care au cunoscut-o personal si prin muzica sa", a spus fostul presedinte american Bill Clinton, la a carui ceremonie de investire Aretha Franklin a sustinut un recital, in 1993.

La randul sau, Hillary Clinton a scris, pe Twitter, ca Aretha Franklin "nu merita doar respectul (referire la hitul "Respect", din 1967, n.r.) nostru, ci si recunostinta pentru ca ne-a deschis ochii, urechile si inimile".

Elton John, care a fost responsabil cu ultima aparitie in public a lui Franklin, in noiembrie 2017, la o gala sustinuta pentru fundatia artistului, a notat: "Pierderea Arethei Franklin este o lovitura pentru toti cei care iubesc muzica adevarata: muzica din inima, din suflet si din biserica. Vocea ei era unica, interpretarile ei de la pian, subestimate - a fost una dintre pianistele mele preferate. Am avut sansa sa fiu cu ea si sa fiu martorul ultimului sau spectacol, o gala pentru Elton John AIDS Foundation la Catedrala St. John The Divine. Nu se simtea bine si era clar, nu eram sigur ca o sa poata sa cante. Dar Aretha a reusit si a ridicat sala in picioare. A cantat si a interpretat minunat, ne-a lasat in lacrimi. Eram martorii celui mai mare artist soul din toate timpurile. Sarbatoream aceeasi zi de nastere si asta insemna enorm pentru mine. Intreaga lume ii va simti lipsa, dar se va bucura de mostenirea ei remarcabila. Regina a murit. Traiasca Regina".

The loss of Aretha Franklin is a blow for everybody who loves real music: Music from the heart, the soul and the Church. Her voice was unique, her piano playing underrated - she was one of my favourite pianists. I was fortunate enough to spend time with her and witness her last performance - a benefit for the Elton John AIDS Foundation at St John The Divine Cathedral. She was obviously unwell, and I wasn't sure she could perform. But Aretha did and she raised the roof. She sang and played magnificently, and we all wept. We were witnessing the greatest soul artist of all time. I adored her and worshipped her talent. God bless her. My condolences to all her family and friends. We shared the same birthday - and that meant so much to me. The whole world will miss her but will always rejoice in her remarkable legacy. The Queen is dead. Long live the Queen. @arethasings #RIP #ArethaFranklin #QueenOfSoul @ejaf

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

Pentru Lenny Kravitz, momentul a capatat dimensiuni religioase: "Regina muzicii soul a parasit pamantul pentru a-si lua locul pe tronul ei din cer. Ce binecuvantati am fost sa putem auzi in vocea ei tot ce are Dumnezeu mai bun de oferit".

Iar Cristina Aguilera a descris-o pe Franklin drept "Regina suprema". "Iti multumim pentru darul vocii, muzicii si sufletului tau de neclintit", a scris cantareata.

Diana Ross a amintit "minunatul spirit de aur" al Arethei, iar Ricky Martin a notat ca, "astazi, am pierdut-o pe una dintre cele mai mari personalitati. Va fi mereu amintita si admirata".

Printre cei care si-au adus omagiile imediat dupa anuntarea vestii ca Aretha Franklin a incetat din viata s-au numarat si fostul baschetbalist Dennis Rodman, actrita Goldie Hawn, cantareata Missy Elliott si top-modelul Naomi Campbell.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Aretha Franklin deces, #Aretha Franklin elton john, #Aretha Franklin deces cancer , #stiri magazin