Vremea fituicilor a apus. Cum copiaza tinerii la examene in era tehnologiei

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 11:56
7165 citiri
Vremea fituicilor a apus. Cum copiaza tinerii la examene in era tehnologiei
Foto: tampabay.com

Pe vremuri, puneai o copiuta in maneca sau iti scriai raspunsurile in palma mainii. Acum, cand elevii din intreaga lume se pregatesc pentru sezonul de examene, copiatul a intrat in era hightech.

Pe piata sunt disponibili ochelari Google Glass, ceasuri inteligente, pixuri inteligente, iar copilul modern are o gama larga de gadgeturi la dispozitie pentru a pacali profesorul cu privirea cea mai vigilenta. Profesorii trebuie si ei sa fie atenti la cele mai noi inventii tehnologice, scrie CNN.

"Cred ca tehnologia pe care un elev o poate avea asupra sa va deveni o problema", spune Larry Rosen, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din California. Exista "consecinte greu de anticipat" ale exploziei tehnologice, arata Rosesn.

Guvernele incep sa reactioneze la amenintarea supertehnologiei, potrivit Ministerului Educatiei din Marea Britanie. Scolile trebuie sa actioneze in mod potrivit impotriva copiatului, se arata intr-o declaratie oficiala recenta, si incidentele de acest fel trebuie raportate forurilor centrale care organizeaza examenele nationale.

Dar unele aparate sunt aproape imposibil de depistat, asa cum sunt, de exemplu, castile pentru ureche invizibile de tip Bluetooth.

Acestea au un micropon extrem de mic, care e sincronizat cu un telefon dat pe Bluetooth. Astfel, poti pune intrebari soptit, din interiorul salilor de examen, la care iti poate raspunde cineva din afara cladirii.

Taylor Ellis, decan al Univeritatii din Florida, conduce departamentul de examene al institutiei si spune ca stie de acest procedeu.

Supraveghetorii sunt antrenati sa ii observe pe studentii cu comportament suspect si, "daca observam un student care isi misca pixul sau stiloul in fata ecranului, sau daca vedem ca isi agita mana prin fata computerului, sunt semne care indica ca au fotografiat ecranul", spune Ellis, "si atunci intervenim".

Centrul de examinare este dotat cu camere asa ca, atunci cand examenul s-a sfarsit, Ellis poate urmari inregistrarile pentru a depista activitati suspecte pe care le-a ratat. "Le spun tututor ca nu putem impiedica copiatul, dar tot il vom depista".

China conduce in lupta impotriva copiatului de inalta tehnologie. De mai bine de un an, scolile si universitatile chinezesti folosesc tehnologia moderna pentru a combate copiatul care foloseste tehnologia moderna.

Printre mijloacele folosite, supraveghetorii monitorizeaza semnalele radio si ii verifica pe studenti folosind scanerele. Avansul tehnologiei ar putea insa, spun unii, sa ii faca inutili pe profesori. "E greu sa gasesti un profesor care e la curent cu tot ce se intampla in lumea tehnologiei", spune consultantul Shelly Palmer.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Tehnologie copiat exament ceasuri inteligente, #copiat examen China scanare, #copiat examen Bluetooth tehnologie , #stiri magazin