Acum poti sa iti alegi cum va arata copilul tau

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 20:23
2463 citiri
Acum poti sa iti alegi cum va arata copilul tau
Foto: www.adn-dna.net

Compania americana de biotehnologie si genomica 23andMe a patentat o metoda prin care ofera parintilor sansa de a selecta trasaturile pe care le doresc pentru viitorii lor copii.

Compania neaga insa ca vrea sa si puna proiectul in aplicare. 23andMe, care isi are sediul in California, era cunoscuta pana acum pentru trusele de analiza a ADN-ului pe car ele vindea. Pentru doar 99 de dolari, poti comanda o astfel de trusa care impreuna cu instructiuni despre cum iti poti colecta propriul ADN din saliva, arata The Independent.

Dupa ce trimite inapoi esantionul de saliva, cumparatorul urmeaza sa primeasca un buletin cu informatii privind ADN-ul rudelor sale sau despre riscurile legate de sanatate ce pot fi identificate in informatia genetica trimisa.

Poti afla astfel despre riscul de a face diabet sau despre rude de care nu stiai inainte. Insa, odata ce au aparut informatii despre patentul depus de companie, au inceput speculatiile privind intentiile viitoare ale acesteia. Patentul pare sa ofere viitorilor parinti sansa sa indice si sa aleaga cum arata codul genetic al copilului lor.

Patentul ofera inclusiv formule in care doritorul poate alege culoare ochilor copilului sau posibilitatea ca acesta sa devina la maturitate un alergator de top. Un parinte poate opta in mod bizar sa ii ofere copilului capacitatea de a contracta putine sau foarte multe boli.

23andMe a raspuns speculatiilor printr-un comunicat in care arata ca nu doreste sa puna in practica patentul si nu are planuri in acest sens.

Insa, spun responsabilii companiei, "Depunerea de patente este un capitol normal al afacerii noastre si ramanem ferm atasati de principiile noastre de a oferi oamenilor acces la informatiile despre propriul lor cod genetic".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#companie biotehnologie cod genetic, #companie alegere trasaturi copil, #alegere trasaturi boli copil , #studii