Cati vom fi pe Pamant in 2100 - Intra Romania la apa?

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 15:22
5572 citiri
Cati vom fi pe Pamant in 2100 - Intra Romania la apa?

O analiza recenta arata ca populatia lumii va ajunge la aproape 11 miliarde de oameni pana la sfarsitul secolului, anunta ONU. Previziunea e mai "generoasa" cu 800 de milioane de oameni, respectiv 8%, fata de cea precedenta, din 2011, cand se anunta ca vom fi 10,1 miliarde in 2100.

Cifra proiectata este explicata mai ales prin fertilitatea Africii, unde expertii se asteptau ca numarul nasterilor sa scada, ceea ce nu s-a intamplat.

Populatia africana numara in prezent 1,1 miliarde de locuitori si se aseteapta ca aceasta sa ajunga la 4,2 miliarde, adica aproape de 4 ori mai mult pana in 2100.

In alte zone ale lumii nu sunt asteptate schimbari atat de vizibile. In Europa fertilitatea sufera un mic declin, iar speranta de viata continua sa creasca, prognozeaza expertii citati de ScienceDaily.

India va depasi China, devenind natiunea cea mai numeroasa in 2028, ajungand la 1,55 de miliarde de locuitori pana in 2010. Populatia Chinei se va imputina, ajungand la 1,09 miliarde.

Intre timp, Nigeria va deveni mai populata decat SUA, in prezent a treia cea mai numeroasa natiune din lume, pana in 2050. Cat despre SUA, aceasta va ajunge de la 316 milioane, cat numara azi, la 426 de milioane, pana in 2100. Nigeria va ajunge, de la 163 de milioane de locuitori, cat avea in 2011, la 914 milioane, pana la sfarsitul secolului.

Tarile est-europene, tot mai putin locuitori

In timp ce populatia tarilor dezvoltate isi va pastra proportiile actuale, 49 dintre statele cel mai putin dezvoltate isi vor dubla marimea. Fertilitatea va scadea simtitor in China, India, Indonezia, Iran, Brazilia si Africa de Sud.

Europa se va micsora cu 14%, cel mai mult avand de suferit tarile din estul continentului. Vor fi tot mai putini oameni in Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Moldova, Romania, Serbia, Croatia, unde declinul va fi de 15%.

Populatia Terrei a atins 7 miliarde de doameni in 2011, trecand de 6 miliarde in 1999.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#populatie Terra 2100, #populatie pamant 2100, #numar locuitori lume, #numar locuitori Pamant, #numar locuitori Terra statistici , #studii