Ce facultate ai facut? Daca ai urmat Dreptul, probabil esti egoist

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 15:05
4467 citiri
Ce facultate ai facut? Daca ai urmat Dreptul, probabil esti egoist
Foto: Pixabay

O cercetare realizata pe un esantion de peste 13.000 de studenti de la mai multe universitati a scos in evidenta cateva trasaturi majore de personalitate, in randul celor care urmeaza cursurile aceleiasi facultati.

Astfel, cei care urmeaza Dreptul, Economia, Stiintele Politice si Medicina tind sa fie mai extravertiti decat cei care merg la alte facultati, relateaza Daily Mail.

Daca ai studiat Dreptul sau Afacerile, te caracterizeaza, probabil, egoismul, tendinta de a nu coopera cu ceilalti si de a nu acorda prea mare atentie sentimentelor, in general. Pe de alta parte, totusi, mai mult ca sigur esti sufletul petrecerii, mai arata cercetarea.

Pentru a ajunge la concluzii, oamenii de stiinta s-au folosit de rezultatele a 12 studii anterioare.

Ce personalitate ai in functie de tipul de miscare preferat - Ce sport fac cei mai buni amanti

Cei care au urmat un profil uman si Artele, in general, s-au dovedit a fi firi nevrotice, dand semne de anxietate, ei avand si dese schimbari de dispozitie. Nu foarte diferiti sunt si studentii sau absolventii de Psihologie.

Potrivit autorului studiului, Anna Vedel, de la Universitatea Aarhus, din Danemarca, cumva cercetarea confirma stereotipurile, mai ales pe cel al psihologului care la randul sau are ceva probleme, pe cel al cercetatorului extrem de retras si pe cel al economistului cinic.

Conform raportului publicat de jurnalul Personality and Individual Differences, in ceea ce priveste nevrotismul, un scor mic, opus absolventilor de Psihologie sau Stiinte umaniste, au obtinut economistii si cei care au studiat Afacerile.

Cei mai agreabili sunt absolventii de Medicina, Psihologie, Stiinte, Arte si cei care au facut o facultate umanista.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#facultate profil personalitate, #absolventi drept personalitate, #psihologi anxietate, #economisti personalitate, #medici personalitate , #studii