De ce barbatii europeni mor mai repede decat femeile

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 18:41
2812 citiri
De ce barbatii europeni mor mai repede decat femeile

Un psiholog al Universitatii din Essex, autor al unui studiu recent despre cauzele mortalitatii premature in randurile cetatenilor UE, spune ca barbatii, spre deosebire de femei, au sanse sa moara mai repede, dat fiind stilul de viata cu efecte distructive: consumul de alcool si de droguri, precum si comportamentul sexual.

Lansat recent, un studiu al Forumului European pentru Sanatatea Barbatului arata ca, in intervalul de varsta 16-64 de ani, rata mortalitatii este dubla in cazul barbatilor. Mortalitatea prematura este in primul rand determinata de stilurile de viata mai putin sanatoase decat cele adoptate de femei: alimentatie necorespunzatoare, exces de alcool si droguri, lipsa exercitiilor fizice s.a.m.d.

Potrivit raportului, in tarile membre UE, mor anual 630.000 de barbati cu varste pana in 64 de ani, in timp ce numarul femeilor decedate se ridica la 300.000.

Printre cele mai importante concluzii ale studiului se numara:

- In Europa, numarul barbatilor fumatori sau fosti fumatori il depaseste pe cel al femeilor: 63% din barbati au fumat macar intr-o anumita perioada, spre deosebire de femei, care au incercat nicotina in proportie de 45%.

- Barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa consume alcool in cantitati daunatoare: in 23 dintre cele 31 de tari analizate, rata mortalitatii barbatilor determinata de boli cronice ale ficatului este dubla fata de rata mortalitatii femeilor.

- Barbatii apeleaza mult mai des decat femeile la droguri ilegale: 82% din cazurile de supradoza cu heroina au ca vitcime barbati, majoritatea in jurul varstei de 30 de ani.

- Cresterea numarului de persoane infectate cu HIV este mult mai sensibila in ultimii ani in randurile barbatilor, acest lucru fiind valabil pentru cea mai mare parte a tarilor analizate.

Citeste mai mult despre De ce barbatii europeni mor mai repede decat femeile pe Think Outside The Box

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#barbati femei durata viata, #barbati femei mortalitate, #studiu mortalitate barbati femei , #studii
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1