Femeile simt durerea mai puternic decat barbatii

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 10:57
1838 citiri
Femeile simt durerea mai puternic decat barbatii

De multa vreme intrebarea "care dintre sexe simte mai puternic durerea?" nu avea un raspuns, desi exista banuiala ca este perceputa in mod diferit de femei comparativ cu barbatii. Specialistii sunt in masura in prezent sa ofere un raspuns, in urma unui studiu realizat la Universitatea Regina Maria din Londra.

In cadrul studiului, au fost monitorizati 32 de subiecti, barbati si femei, care sufereau de sindromul colonului iritabil, care afecteaza in mod normal mai mult femei decat barbati. Subiectilor le-a fost scanat creierul cu ajutorul unui tomograf cu rezonanta magnetica, observandu-se ca exista clar diferente in ceea ce priveste momentul in care este simtita durerea, dar si in momentele ce o preced.

Voluntarii erau avertizati ca vor simti durere timp de o secunda. Cand creierele lor erau scanate, in anticiparea durerii, s-a observat ca in cazul femeilor exista mai putina activitate in regiunile unde se procesa frica si mai multa in regiunile raspunzatoare cu pregatirea si planuirea miscarilor menite sa faca durerea mai putin puternica. In cazul barbatilor, frica a fost predominanta.

In momentul dureros, in cazul femeilor, s-a observat mai multa activitate in regiunile "ocupate" cu procesarea emotiilor si constientizarea durerii, in timp ce in cazul barbatilor regiunea din creier cu cea mai mare activitate era cea care incearca sa gaseasca solutii de a evita durerea.

Faptul ca femeile inregistrau mai multa activitate in regiunea creierului care se ocupa de procesarea emotiilor influenteaza felul in care ele percep durerea, se raporteaza si raspund la ea, relateaza The Daily Mail, citandu-i pe cei implicati in studiu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei durere, #barbati durere, #perceptie durere, #stimuli durerosi creier , #studii
Comentarii
Poza ~IC~
~IC~
rank 5
Daca n-avem de lucru si vrem sa comentam un alt studiu al cercetatorilor britanici :)