James Bond, rapus de alcool la 56 de ani

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 15:17
7347 citiri
James Bond, rapus de alcool la 56 de ani

Oricine a privit filmele din franciza James Bond sau a citit cartile a observat cat de des ducea personajul central paharul la gura.

Fara gluma, acesta s-ar putea recomanda, in loc de "Bond. James Bond", "Alcool. James Alcool", remarca CNN.

Chiar daca pare intr-o forma fizica buna, reusind sa iasa din cele mai periculoase situatii, corpul sau sigur sufera de pe urma alcoolului consumat. Cercetatorii britanici afirma ca acesta ar putea muri la 56 de ani, de pe urma bolilor cauzate de viciul sau. O cauza a mortii ar putea fi ficatul care cedeaza, opineaza ei.

Oamenii de stiinta, fascinati si ei de personaj, au vrut sa stie cat alcool consuma agentul 007 si ce efect ar avea acesta asupra lui, in viata reala. Asa ca au realizat un studiu pe aceasta tema, la Spitalul Regal Derby, descoperind ca James Bond depaseste de patru ori cantitatea de alcool recomandata. Daca ar fi real, in niciun caz nu ar putea duce la indeplinire sarcinile din filme, cu atat de mult alcool ingerat, spun ei.

92 de unitati de alcool pe saptamana

Conform calculelor, el consuma 92 de unitati de alcool pe saptamana. O unitate de alcool este definita ca 10 mililitri sau 8 grame de etanol pur in Marea Britanie. Astfel, o sticla de vin are noua unitati de alcool, iar o halba de bere trei unitati.

Cea mai mare cantitate de alcool a fost consumata de Bond in From Russia with Love - intr-o singura zi 50 de unitati. A existat o vreme cand agentul a parut sa constientizeze viciul, asa ca a baut mai putin, insa ulterior a revenit la vechile obiceiuri.

Pentru realizarea studiului, oamenii de stiinta au citit cartile, asa ca pe micul ecran lucrurile ar putea sta putin diferit.

Daca cineva ar bea chiar mai putin decat Bond, respectiv 60 de grame de alcool pe zi, ar suferi, probabil, de depresie, hipertensiune si ciroza, iar viata sexuala i-ar fi grav afectata. In plus, moartea i-ar fi aproape. De altfel, creatorul lui Bond, Ian Fleming, care fuma si consuma alcool frecvent, a murit de inima la 56 de ani.

Mai in gluma mai in serios, oamenii de stiinta spun ca Bond ar fi trebuit sa invete ceva din Casino Royale, cand, dupa 39 de unitati de alcool, a fost implicat intr-o urmarire de masini, cand a pierdut controlul volanului si a petrecut 14 zile in spital, explica autorul studiului. Cum asta nu s-a intamplat, se asteapta, in viitor, un film numit "From Rehab with love" (De la clinica de reabilitare, cu dragoste).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#James Bond ciroza alcool, #James Bond moare 56 ani, #James Bond consum alcool, #James Bond alcool filme carti , #studii