Lucruri surprinzatoare despre stangaci

Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:48
9606 citiri
Lucruri surprinzatoare despre stangaci

De aproximativ 500.000 de ani suntem, predominant, dreptaci, conform cercetarilor recente. Cu toate acestea, 10 - 12% din populatia globala prefera sa-si foloseasca mai degraba mana stanga. Oamenii de stiinta spun ca exista diferente intre stangaci si majoritatea reprezentata de dreptaci, confirmate de diverse studii.

Conform MSN, una dintre acestea ar fi ca stangacii sunt mai tematori. In cadrul unui experiment recent s-a aratat ca stangacii care au urmarit un pasaj de 8 minute din Tacerea Mieilor au avut mai multe simptome de stres post-traumatic decat subiectii dreptaci.

O posibila explicatie ar fi aceea ca emisfera dreapta, dominanta in cazul stangacilor, are mai mult de-a face cu raspunsul la frica, dupa cum explica dr. Carolyn Choudhary, din cadrul Universitatii Regina Margaret din Edinburgh, citata de The Telegraph.

Tot stangacii sunt si mai nervosi, mai furiosi. Stangacii si persoanele ambidextre sunt mai susceptibili la emotiile negative, inclusiv furia. Potrivit unui unui studiu de mica anvergura, publicat anul trecut in Journal of Nervous and Mental Disease, creierul persoanelor stangace proceseaza emotiile diferit de cel al dreptacilor, existand mai multa comunicare intre cele doua emisfere.

Rezultatul: regiunile care produc emotii negative inregistreaza o activitate marita, conform Daily Mail. In plus, dupa cum remarca Time, este posibil ca stangacii sa fie mai nervosi pentru ca lumea e croita pentru majoritatea de dreptaci.

Stangacii sunt mai inhibati. Un studiu realizat la Universitatea Abertay din Scotia, citat de NewScientist, a aratat ca stangacii isi fac mai multe griji in general in legatura cu eventualele lor greseli, sunt mai retinuti, infranandu-si multe dintre porniri.

Stangacii asociaza stanga cu binele. Majoritatea oamenilor, reprezentata de dreptaci, ascociaza dreapta cu binele, iar stanga cu raul. In cazul stangacilor, lucrurile stau invers.

In cadrul unui studiu recent, cercetatorul Daniel Casasanto, din cadrul Universitatii Stanford, a cerut mai multor subiecti sa deseneze o zebra pe care sa o pozitioneze intr-o cutie cu lucrurile bune si un urs panda intr-o cutie cu lucrurile rele. In timp ce dreptacii au plasat zebra in cutia aflata in dreapta, stangacii au plasat-o in stanga.

Stangacii au un avantaj in politica. Politicienii stangaci au numai de castigat din dezbaterile televizate, in timp ce dreptacii pierd. Toti politicienii gesticuleaza cu mana dominanta pentru a-si intari discursul, insa la televizor imaginea e in oglinda, ceea ce inseamna ca un stangaci va parea ca gesticuleaza cu mana dreapta, "pe limba majoritatii", in timp ce un dreptaci va fi dezavantajat de acest tip de confruntare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#stangaci personalitate, #avantaje stangaci, #dezavantaje stangaci, #stangaci politica, #stangaci dreptaci , #studii