Lumea in 2100: Afla cati vom fi si ce pericole ne asteapta

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 23:22
4818 citiri
Lumea in 2100: Afla cati vom fi si ce pericole ne asteapta

Anul 2100 va aduce, asa cum era de asteptat, schimbari majore pe glob, ducand la accentuarea unor tendinte, precum cresterea exploziva a populatiei sau cresterea sperantei de viata, dar va aduce si riscul epuizarii resurselor, potrivit unui raport al ONU.

Cea mai importanta schimbare va fi aceea ca populatia lumii va ajunge la 10 miliarde, de la 7 miliarde, cat e in prezent, iar singura cale ca tarile sa gestioneze aceasta crestere va fi urbanizarea, astfel incat 80% din omenire va locui la oras, iar localitatile cu peste 20 de milioane de oameni vor fi frecvente, scrie Business Insider.

Cresterea nivelului de trai si descoperirile din domeniul medical vor duce la o explozie a numarului batranilor, astfel incat 22,3% dintre locuitorii planetei vor avea peste 65 de ani, fata de 7,6% in acest moment, ceea ce va reprezenta o povara pentru sistemele de asigurari sociale. Speranta de viata va ajunge la 81 de ani, de la 68 in prezent.

O alta schimbare la nivelul populatiei va fi cresterea exploziva in Africa, continent al carei populatie va ajunge la aproximativ 3,6 miliarde, de la peste 800 de milioane in prezent. Cresterea populatiei poate duce si la un somaj extrem de ridicat, ceea ce va aduce consecinte grave pentru planeta. Totodata, pe glob vor disparea foarte multe limbi, dar tarile vor deveni mult mai neomogene din punct de vedere etnic.

Lumea se va confrunta si cu riscuri majore, printre care cel al foametei provocate de incalzirea globala, mai ales in tarile calde. Lipsa hranei ar putea afecta sute de milioane de oameni care depind de unele produse agricole si care vor trebui sa caute alte surse de hrana.

Incalzirea globala ne va afecta si prin faptul ca va distruge coralii din lume si mai multe ecosisteme, cu consecinte nebanuite.

Un alt efect va fi acela ca epuizarea resurselor ne va indrepta spre sursele de energie regenerabila, precum soarele sau vantul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lumea in 2100, #populatie lume 2100 , #studii