Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

O noua teorie asupra evolutiei vietii pe Pamant

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 14:36
6117 citiri
O noua teorie asupra evolutiei vietii pe Pamant
Foto: healthy.kudika.ro

Oamenii de stiinta se apropie de o descoperire foarte importanta pentru evolutia planetei noastre. Noile cercetari arata ca oxigenul era mult mai putin in trecutul foarte indepartat decat se credea pana acum.

Secretul oxigenarii biosferei planetei noastre nu a fost pana acum dezlegat. Este posibil ca unele plante vasculare si organisme sa fi aparut si evoluat in conditii in care cantitatea de oxigen era foarte scazuta, informeaza Daily Galaxy.com.

Ariel Anbar, biochimist la Universitatea din Arizona, a constatat ca aparitia pestilor pradatori si a plantelor vasculare a coincis cu o crestere a cantitatii de oxigen, comparabila cu cea de azi. Daca este adevarata aceasta teorie, atunci animalele dinaintea acestei perioade au aparut si evoluat in conditii in care a existat mai putin oxigen decat se credea pana acum.

Au existat parerei contradictorii referitoare la cantitatea de oxigen din ultimii 500 de milioane de ani. Problema era daca nivelul oxigenului a fost unul constant sau variabil in aceasta perioada.

Este exact perioada in care animalele si plantele au aparut si s-au inmultit foarte mult. Aceasta este o problema care tine chiar de istoria vietii pe Pamant. Noile descoperiri arata ca nivelul oxigenului a variat, iar aceasta variatie este in legatura directa cu evolutia unor forme complexe de viata.

Pamantul are o vechime de 4.500 de milioane de ani. Cu 2.300 de milioane de ani in urma, atmosfera continea doar urme de oxigen. Nivelul oxigenului a crescut incepand de atunci.

Aceasta este perioada asupra careia se concentreaza cercetarile echipei de la Universitatea americana. Asadar, animalele si plantele au evoluat in conditii mult mai vitrege decat astazi, cu oxigen insuficient.

Tocmai evolutia lor a dus la cresterea cantitatii de oxigen, prin procese chimice complexe. Este un exemplu de co-evolutie a vietii si mediului in care ea este posibila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#evolutie viata Pamant , #studii
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
domnule Mirel Anghel devii plictisitor - o noua teorie , o noua teorie , o noua teorie , o alta teorie , si inca o teorie , iar o teorie , din nou o teorie , o noua teorie ; in cativa zeci de ani suntem toti oale si ulcele si nu ai terminat cu teoriile
Poza Westrop
Westrop
rank 5
in fond nu se stie nimic. Presupuneri. La fel cu evolutionismul si creationismul. Nu se stie nimic cu certitudine.