Putem supravietui doar cu ajutorul luminii? (Video)

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 10:55
5333 citiri
Putem supravietui doar cu ajutorul luminii? (Video)

Austriacul Peter Arthur a lansat un documentar intitulat "Lumina" pe baza doctrinei "breatharianiste", doctrina a celor care cred ca omul poate supravietui fara sa bea apa sau sa manance, hranindu-se numai cu "lumina" sau "prana".

Documentarul este prezentat in Franta in aceasta saptamana, avand la baza o bogata documentare si filmari in ultimii 5 ani. Apare si cazul fachirului Prahlad Jani, indianul despre care mass-media a scris ca traieste fara a manca de peste 74 de ani, scrie publicatia MaxiSciences.

Fire sceptica, Peter Arthur, a inceput a studia aceasta doctrina si sa caute dovezi stiintifice solide de mai bine de 10 ani, pentru infirmarea sau confirmarea teoriei. Filmul nu este o propaganda in sprijinul anorexiei, conform declaratiilor autorului. El prezinta doar un documentar si chiar precizeaza ca au fost cazuri in care cei care au experimentat acest mod de viata au murit, dar si experimentul facut cu ajutorul indianului care a fost monitorizat 15 zile de o echipa de medici.

Concluzia este ca se poate trai in conditii de siguranta, fara apa si hrana, doar 10 zile, existand totusi si oameni care isi pot controla foarte bine metabolismul, consumand doar 200 de calorii pe zi. Si rezultatele experimentelor pe maimute au dus la concluzii neconcludente referitor la hranirea unui organism doar cu "lumina".

"Prana", in limba sanscrita, insemna respiratie, reprezentand de fapt unul din cele cinci simturi alaturi de vorbire, vaz, auz si gandire. Exista insa scrieri vechi, care au revelat faptul ca exista o energie vitala fundamentala si divina care transcende timpului si spatiului, care impregneaza toate lucrurile si fiintele din univers si de care depind sanatatea si viata tuturor fiintelor vii.

Existenta ei a fost amintita din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscuta sub diferite nume. In filosofia vedica, "prana" reprezinta forta vitala a fiintelor vii, ceea ce chinezii numesc "Qi", polinezienii si hawaienii "Mana", iar japonezii "Ki".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#studiu supravietuire lumina, #dotrina viata prana, #hrana lumina , #studii