Tetris te scapa de nevoia de tigari si cafea - studiu

Sambata, 15 August 2015, ora 16:28
3275 citiri
Tetris te scapa de nevoia de tigari si cafea - studiu
Foto: Facebook/Tetris

Dorinta de a fuma, a consuma alcool sau cafea, dar si de a desfasura o serie de alte activitati scade cu o cincime in randul jucatorilor de Tetris, arata un studiu realizat de cercetatori de la Plymouth University si Queensland University of Technology.

Rezultatul fusese obtinut anterior si in conditii de laborator, dar de data aceasta studiul a fost facut pe subiecti aflati in conditii reale, informeaza UPI.

Spre deosebire de observatiile facute anterior, care se axau pe reducerea impulsului de a consuma alimente, cercetatorii de la universitatile mentionate au stabilit ca metoda are efect si in cazul fumatului, consumului de alcool sau cafea, sexului si dormitului.

"Credem ca Tetris are acest efect pentru ca pofta de a consuma ceva presupune sa iti imaginezi experienta in conditii reale (...) Daca joci Tetris, care este un joc vizual interesant, mintea iti este ocupata si e greu de imaginat si altceva in acelasi timp", a explicat Jackie Andrade, profesor de psihologie la Plymouth University.

Cercetatorii au recrutat 31 de studenti cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, carora le-au oferit iPod-uri pe care sa joace Tetris, dupa care i-au contactat de 7 ori pe zi pentru a afla ce pofte mai au. Participantii la studiu au fost incurajati sa raporteze si singuri dorintele de-a lungul zilei.

Jumatate din grup a fost sfatuit sa joace Tetris timp de 3 minute in momentul in care simteau ca poftesc si apoi sa raporteze cercetatorilor, in timp ce cealalta jumatate a fost mentinuta ca si grup de control.

In cazul jucatorilor de Tetris intensitatea dorintei de a consuma diverse substante a scazut de la 70 la 56%.

Bazandu-se pe acest studiu, cercetatorii spun ca jocul poate fi folosit in cazul celor care doresc sa scape de dependentele alimentare si nu numai.

"Impactul jocului a fost consistent, pe parcursul intregii perioade de studiu si asupra tuturor tipurilor de apetit", a declarat dr. Jon May, profesor de psihologie la Plymouth University.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tetris pofte alimentare, #joc Tetris pofta mancare , #studii